Men når Aksel og Kjetil står på start i Kvitfjell så er medaljene fra Vancouver allerede i historiebøkene. Til Kvitfjell tar gutta med seg en stor porsjon selvtillit, så er det å håpe at de har fått ladet batteriene, og igjen er klare til innsats.

Det hadde virkelig smakt med en norsk seier i Kvitfjell igjen. Det begynner å bli noen år siden sist. Faktisk må vi helt tilbake til Lasse Kjus i 1997, da det sist var en nordmann på toppen i Kvitfjell. Aksel selv ble nummer tre i fjor.
- Selvfølgelig hadde det vært morsom med en gode norske plasseringer på hjemmebane, men vi vet at det alltid vil være mange om beinet i Kvitfjell. Uansett begge våre hører hjemme blant favorittene og utfordrerne. Vi krysser fingrene. Men uansett Aksel og Kjetil har levert varene i Vancouver, en opptur norsk alpinsport, norsk skisport og hele det norske folket både trengte og satte pris. Og vi, vi er kjempestolte over å ha slik ambassadører, sier Svein Mundal som er arrangementsansvarlig i Kvitfjell.

Og i Kvitfjell satser de virkelig på å skape en folkefest. Foruten det som skjer på snøen, har arrangørene slått på stortromma også når det gjelder underholdning. Alexander Rybak vil varme opp i Kvitfjell før han lørdag kveld er på plass på prisutdelingen for årets Spellemann.
Etter rennet lørdag er det også mulig å stifte bekjentskap med gamle helter og stjerner. De skjer i parallellslalåm på mellomstasjonen. Her stiller Lasse Kjus, Kjetil Andre Aamodt, Hans Petter Buraas, Finn Chr. Jagge, Ole Kristian Furuseth og Tom Stiansen på start for å nevne noen.

Det skjer alltid noe etter et OL, mange er revansjesugne og Kvitfjell har også en tradisjon får en overraskelse eller to. Didier Cuche kom til Vancouver som kjempefavoritt, men reiste hjem uten medalje. Michael Walchofer var god i Kvitfjell i fjor, men tok heller ikke medalje i Vancouver. Disse to ringrevene vil garantert ha et ord med i laget når pallplasseringene skal fordeles.
Vi glemmer heller ikke Bode Miller. I fjor dukket ikke Bode opp i Kvitfjell, det gjør han heller ikke i år.

Men først og fremst vil det handle om å hylle våre to medaljevinnere, Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Aksel kan utmerket godt vinne både utforrennet og super-G i Kvitfjell. Kjetil kjørte meget godt i super-G i Vancouver, og kanskje blir han årets overraskelse i Kvitfjell.

Mer informasjon på: www.worldcup.kvitfjell.no