Løypa til Blåøret går fra toppen av Vangslia, via Blåørets topp på 1605 meter over havet, og ned til alpinanlegget i Stølen. Turen kan selvsagt gås begge veier.

-Røde Kors i Oppdal har staket ut løypa, og nå i vinterferien sørger Oppdal Skisenter for preparering. I påska tar Oppdal Kommune over jobben. Dette er en utmerket mulighet for folk til å nå en flott topp med nydelig utsikt, uten å måtte streve for mye i motbakkene, sier Tore Meirik i Oppdal Skisenter.

Uansett om man starter i Stølen eller i Vangslia, kan man ta heisen opp de lengste motbakkene, og bare nyte godværet og fantastiske snøforhold innover til Blåøret. Til påske sørger kommunens tråkkemaskin for perfekte langrennsspor for smale langrennsski, opp til Blåøret.

-Særlig nå, med 5 minusgrader på toppen og strålende sol, er dette en fantastisk tur, sier Meirik.

Hvis man ønsker å holde seg i lavlandet, kan langrennsløypene nå sjekkes på NetComs webkamera som står montert på stolheisen Håkerexpressen. Kameraet viser langrennssporene vestover mot Hornet, og gir en utmerket pekepinn på forholdene. Kameraet kan ses på www.oppdalbooking.no, og etter hvert også på det populære internettkartet Google Maps.