Hvit vinter er opprettet av Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund og Skiforeningen som et 4-årig prosjekt for å fremme norsk skiidretts miljø- og klimaengasjement.
Tryvann Vinterpark har i flere år vært i front når det gjelder miljøsatsning i anlegget, og er derfor en naturlig deltaker/samarbeidspartner i Hvit Vinter for dette pilotprosjektet.

Program for dagen:

• Miljøvennenes rebusløp
Spørsmålskjema utleveres ved Miljøvennenes telt utenfor Toppsenteret.
Premie til alle deltakere. Du kan lese mer om Miljøvennenes rebusløp her:
http://www.tryvannskiskole.no/htm/miljovennene1a.htm

• Selvtidtaker i Minirenn-arenaen
Ta med barn, venner og familie til en uhøytidelig konkurranse. det vil være selvtidtaker fra 10-11.30 og 12.30-17.00.
Tryvann Vinterpark sørger for musikk, premier og god stemning. Minirenn-arenaen ligger midt i tårnbakken. Alle kan delta.

• Special Olympics
I samarbeid med Special Olympics Norge og Norges Skiforbund arrangerer
Heming og Tryvann Vinterpark Special Olympics i Tryvann Vinterpark minirenn-arena fra 11.30 - 12.30.

• Fotokonkurranse "med ski på beina"
Nettavisen, Fotovideo og Hvit vinter ønsker hjelp fra deg til å dokumentere hva vi som skiløpere kan risikere å miste om verden ikke makter å redusere ¬klimagass¬utslippene. besøk http://hvitvinter.blogspot.com/2010/01/110110-hvit-vinter-fotokonkurransen-med.html for mer informasjon om fotokonkurransen. alle som deltar har mulighet til å vinne fotoutstyr til en verdi av 25.000,-


Hvit Vinter
Hvit vinter henvender seg til skiløpere på alle nivå, fra markatraveren til klubbløpere og landslag. Det skal etableres tiltak i forhold til arrangementer og skianlegg, samt administrasjon og generell drift av skiaktiviteter.

Prosjektet er eid av Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund og Skiforeningen. Til sammen har disse organisasjonene 216.000 registrerte medlemmer i nærmere 1200 klubber. I tillegg drifter de to forbundene til sammen en rekke landslag i ulike skigrener.

Mer om Hvit Vinter finner du her:
http://hvitvinter.blogspot.com/

Hva gjør Tryvann Vinterpark for miljøet?

Tryvann Vinterpark er miljøfyrtårn-sertifisert og leverer hvert år miljøregnskap og oppdatert handlingsplan for miljøtiltak.

Tryvann Vinterpark har halvert strømforbruket per besøkende til tross for en dobling av antall gjester, mangedobling av snøprodukjonskapasiteten. I tillegg er anlegget bygd ut med flere bakker, heiser og bygninger. Tryvann Vinterpark har i dag samme gjennomsnittlige strømforbruk per år som i 2002.

Toppsenteret i Tryvann Vinterpark er oppvarmet med bergvarme og varmegjenvinning.

Tryvann Vinterparks nye preppemaskin er Nordens første med Bio-hydraulolje, og belaster ikke miljøet ved eventuelle oljelekkasjer.

Tryvann Vinterpark kompenserer for CO2 utslipp som kommer fra driften og er i dag CO2 nøytrale. Tryvann Vinterpark kjøper Grønn Strøm som garantert kommer fra fornybare kilder og kjøper klimakvoter for å kompensere for øvrige driftsrelaterte utslipp av CO2.

En skidag i Tryvann Vinterpark utgjør ca 1,6 kg CO2 utslipp per besøkende. Det tilsvarer ca 10 km bilkjøring i en moderne mellomstor familiebil. Den største utslippskilden av CO2 er transporten til anlegget. Velg kollektiv transport der det er mulig!