I store trekk vil helgen by på sol i mange av skianleggene på lørdag, deriblant Geilo, Hemsedal, Trysil, Kvitfjell og Skeikampen. Det vil holde seg stabilt kaldt på de fleste skidestinasjonene, og komme lite nysnø på sør og østlandet. På vestlandet, midt-Norge og nord-Norge er det derimot meldt snø for enkelte skianlegg med opp til 28 cm nysnø i Narvik som venter mest snø av skianleggene denne helgen.

Det er også mange som vil glede seg over at Oppdal endelig åpner til topps denne helgen, og stiller med bra forhold. Med deres andre påfyll av snø på kort tid, og kan kan de nå åpne sine fire fjell. Vi har ventet lenge på dette nå, men endelig kan vi åpne elle heisene våre og en respektabel terrengpark. I tillegg er forholdene i transportløypene og henget i Vangslia betydelig bedre, og Fjellheisen i Stølen har allerede gått siden onsdag, sier en fornøyd Tore Meirik i Oppdal Skisenter til Skiinfo.

Skianleggene med beste pudderforhold for helgen er ifølge snøvarselet:
Strandafjellet Fikk 40 cm på mandag og tirsdag og venter 9 cm
Bjorli Fikk 45 cm på mandag og tirsdag og venter 3 cm
Stordal Fikk 35 cm på mandag og tirsdag og venter 9 cm
Målselv Fikk 20 cm på mandag og venter 20 cm
Narvik Venter 28 cm nysnø
Se hele oversikten

Langrenn
Langrennsentusiasten kan glede seg over at de 10 skidestinasjonene på Skiinfo.no som har mer enn 15 mil åpne langrennsløyper kan melde om meget bra forhold.

Terrengpark
Er du en av de som trives i pipe'n så kan Skiinfo melde om at de pipe'r med gode forhold nå blant annet er Rauland som har Quarter Pipen Fjellrupa i Vierli terrengpark, Tryvann Vinterpark har en half-pipe og Geilo har en nypreparert pipe i Havsdalen. Ifølge deres oversikt er det Varingskollen, Tryvann, Rauland, Geilo, Norefjell og Beitostølen som har de beste parkene per idag.

Iphone snørapporter
Snørapporter på iphone er nå lansert via en Skiinfo app som gjør at du får snøforholdene og værobservasjoner fra 1 500 skisteder i Europa på norsk. Denne applikasjonen har blitt tatt veldig godt imot blant skikjørere da dette er den eneste applikasjonen som tilbyr info fra så mange skisteder på norsk. Vi er veldig glade for at applikasjonen har blitt tatt så godt imot, og håper det bidrar til at enda flere kommer seg på ski, sier Jens Løland som er Norgesansvarlig i Skiinfo.

Restplasser
Nå er det mange gode restplasstilbud i fjellet, og hva er vel bedre enn å få bo på luksushotellet Radisson BLU i Trysil til halv pris, luksushotellet Skarsnuten i Hemsedal til halv pris, leilighet på Geilo til hele 64 % rabatt eller leilighet i Oppdal som ligger ski in/ski ut med 45 % rabatt inkludert heiskort? Luksus på billigsalg ser vi i Skiinfo at får ekstra oppmerksomhet i vår restplassoversikt, og det er jo ikke akkurat så rart, sier Jens Løland i Skiinfo. Det er ekstremt stor kapasitet på mange av skidestinasjonene og det gjør at man ofte kan finne gode priser på de fine bostedene. Spesielt heldig er du om du har mulighet til å dra til et skianlegg i midtukene. Billig overnatting og få personer i bakken er en fin kombinasjon, legger Løland til.

Oppdal
Det kan fortsatt være tynt snødekke noen steder i løypene som ikke har kunstsnøanlegg, men hele Hovden, Stølen og de nedre delene av Vangslia har fantastiske forhold nå, og det snør fortsatt når dette skrives, så jeg tror vi går mot ei strålende helg her i Oppdal. Vi har også bygd flere elementer i terrengparken i Vangslia, til helga åpner fire middels store hopp, to små hopp og seks rails. I tillegg arrangeres konkurranse på et spesialbygget element i parken på lørdag, forteller Tore Meirik i Oppdal Skisenter

Skeikampen
Nærmere halvannen meter med snø gir perfekte forhold i løyper og bakker, og at sola skinner fra skyfri himmel er blitt mer regelen enn unntaket. Vinterferieukene står snart for døren og holder forholdene seg slik kan folk glede seg, det kan faktisk ikke bli bedre, sier Irene Thorsplass i Skeikampen Resort.

Grong
Snøen har lavet ned hele uka og det har gitt kanonføre i bakkene og flotte forhold også for løssnøkjøring i terrenget! Alle skitrekkene er åpne og et stort hopp er bygget i terrengparken hvor det også er satt opp flere nye elementer! Vinterferien står for tur med masse spennende arrangementer, blant annet Session kvalifisering på Bjørgan!

Trysil
Denne uka gikk premieren på Tidligski av stabelen i Trysil. Mens sola står opp får et begrenset antall personer en god frokost, etterfulgt av noen timer med bakkene helt for seg selv. Tidligski foregår onsdager og lørdager i Trysil, og er altså et eksklusivt tilbud til 100 personer om gangen. Det blir servert en god frokost i varmestua i Høgegga, før det bærer ut i Høgeggas svarte og nypreparerte bakker. Føret i Trysils bakker er fortsatt veldig bra. Det er kommet et snødryss som frisket opp bakkene, snøen er tørr og fin og det er fortsatt "verdensmesterføre", sier en fornøyd Aud Ingebjørg Heldaas i Trysilfjellet

Kvitfjell
Ikke en sky på himmelen og gnistrende føre i Kvitfjell. Det er slike dager som i dag at vi gir skiforholdene karakteren "avspaseringsføre". Helgen i uke 9 (6 og 7 mars) er det World Cup i Kvitfjell- Aksel Lund Svindal og Kjetil Jahnsrud kommer forhåpentligvis med ferske olympiske-medaljer i bagasjen til Kvitfjell for å sette verdenseliten på plass i Olympiabakken. Nytt av året er at alle som kjøper heiskort i Kvitfjell denne helgen får gratisbilletter til World Cup-arenaen, der blant annet Alexander Rybak vil underholde.

Målselv
I helga kom endelig den etterlengtede snøen i Målselv. Det kom ca. 50 cm nysnø fra fredag til mandag, og 20 nye cm er i vente. Folk utnyttet selvsagt dette, og det var fullt av snøglade nordlendinger i bakkene som nøt at snøen endelig kom. Bakkene er nå meget fine, og denne snøen vil danne en fin såle i terrenget slik at det skulle bli gode muligheter for offpiste ved neste snøfall.

Ørsta
Det har kome nærmare 25 cm nysnø sidan søndag. Det vert ein ny puddertysdag. Nakkeløypa, Knuteløypa, hovudtrase og barnetrekk har no flotte forhold. Eit par hopp og nokren railar er sett ut. Lysløypa er trakka. Vi har plass, og glimrande forhold til alle, sier Reidunn Tvergrov Øye i Ørsta skisenter.

Gaustablikk
Før helga og mandag ble det støpt fundamenter for heismastene til Fjellheisen - den 12. og nyeste av skiheisene i Gaustablikk-anlegget. Målet er å ha den godkjent for drift til vinterferien i uke 8. Fjellheisen er ca 1000 meter lang og drar deg opp til 1250 moh og et fantastisk skue utover Gaustaområdet og langt inn på Hardangervidda. Når heisen er i drift, gir det en 3,5 km sammenhengende alpintrasé ned til bunnen av den nyeste stolheisen, sier Kjell Gunnar Dahle i Rjukanski til Skiinfo.

Snørapport fra alle norske skianlegg
Topp snødybde land for land i Europa