Naturparadiset som omgir Ski Center Latemar har 50 km nedfarter som knytter Pampeago, Predazzo og Obereggen sammen. Skiløypene i Bellamonte-Alpe Lusia-området ligger rett ved nasjonalparken Paneveggio, som er ett av områdene som førte til at Unesco tok med Dolomittene på listen sin. Nedfartene i Passo Rollo ligger ved det majestetiske fjellet Pale di S. Martino. Utsikten fra skiområdet Alpe Cermis, som inkluderer den lange nedfarten Olimpia (7,5 km), er en av de mest spektakulære i Dolomittene. I Passo Lavazé-Oclini knyttes alpine nedfarter sammen med langrennsløyper, og stedet er berømt for den fantastiske utsikten.

Fem skiområder
1- SKI CENTER LATEMAR
Dette er det største skianlegget i Val di Fiemme-Obereggen-området. Skiområdet ligger ved foten av Latemar-fjellet og krysser Trentinos grenser og går over til Sør-Tyrol. Obereggen, Pampeago og Predazzo har 18 ultra-moderne skiheiser som frakter skituristene opp fra 1550 to 2500 m.o.h. Totalt: 45 km med perfekte nedfarter. Om vinteren tilbyr Ski Center Latemar et stort utvalg perfekt preparerte nedfarter, snøgaranti, fantastiske utsikter, nydelig landskap og god mat. I tillegg finnes det musikk og underholdning på ettermiddagen i de ti typiske overnattingsstedene.
Underholdningen fortsetter også utover kvelden. På tirsdager, torsdager og fredager, fra 19.00 til 22.00 er flomlysene slått på for kveldskjøring og aking. Kjøper man ukeskort eller sesongkort så er kveldskjøring og billetter til kveldsarrangmentene inkludert. Her finnes også en terrengpark for snowboard-entusiastene, med tre hopp, tre rails og en 80 m lang halfpipe.
I tillegg finnes berg og dalbanen ALPINE COASTER GARDONE' som er 1 km lang, og både har hopp, dumper og svinger som tar pusten fra deg. Denne attraksjonen for både barn og voksne finner man på 1650 meters høyde i Predazzo, og man kommer seg dit via taubanen Predazzo-Gardoné.

Nyheter: Denne sesongen åpnet en ny nedfart, kalt "Tårnet i Pisa" ("Torre di Pisa"), som har fått navnet sitt på grunn av likheten mellom tårnet og Latemar-toppen, som er et av de mest populære utfartsmålene. Nedfarten strekker seg 1.5 km fra toppen av stolheisen Gardoné-Passo Feudo , og har en høydeforskjell på 459 m.
(max helling: 59%; min helling: 10%; max bredde: 60 m; min vidde: 20 m). Vinteren 2008 ble det også opprettet en ny 750 m lang nedfart i Pampeago ved Agnello-fjellet.
Populære nedfarter: Den mest berømte nedfarten er Cinque Nazioni, på siden av Predazzo, og Agnello i Pampeago (en 2600 m lang sort nedfart, med et fall på 420 m), der det ofte blir avholdt viktige konkurranser. Et annet populært område er den sorte nedfarten Pala di Santa. I tillegg har to av nedfartene tidtagningsutstyr (Campanil and Tresca di Pampeago).
Tilgang fra: Predazzo, Pampeago, Obereggen.
Web: www.latemar.it

2- ALPE CERMIS
Dette skiområdet ligger på den ene siden av Lagorai-fjellkjeden, og er let tilgjengelig fra Cavalese sentrum. Løypenettverket består av nedfarter av mange vanskelighetsgrader, og strekker seg fra Cima Paion (2200 m) og ned til bunnen av dalen (800 m). Her finnes den 7.5 km lange nedfarten kalt "Olimpia", som nylig ble gjort bredere, og også blir betjent av to moderne gondoler.
Alpe Cermis er et paradis for barn, og har to områder der man bade kan leke og lære seg å stå på ski. Ved Dosso dei Larici fines en "fun park" for barn, kalt "Cermislandia", og her er det bade rulleteppe og et eget område for de aller minste, i tillegg til barnepass. I Cermis (nær Eurohotel) er det skiskole med egen lift, og for de aller yngste finnes det en natursti som lar barna oppdage naturen gjennom lek og bilder langs en slak bakke.
Siden hele området vender mot nord er snøen garantert gjennom hele vintersesongen.
Vinteren 2007-2008 fikk området ny 4-seters stolheis med vindbeskyttelse (2000 personer i timen), Prafiorì-nedfarten ble utvidet med 400 m, og det ble laget en ny nedfart ("Salera") ved siden av Prafiorì.
Populære nedfarter: Olimpia-nedfarten er den lengste i Dolomittene med sine 7.5 løyekilometer ned fra Paion (2200 m.o.h.). Nedfarten har to gondolbaner. Snøkanoner garanterer ideelle forhold hele vintersesongen.
Tilgang fra: Cavalese sentrum (gondolbane), heis-stasjon i bunnen av dalen (gondol)
Web: www.alpecermis.it

3- BELLAMONTE - ALPE LUSIA
Om sommeren er dette et område der dyr gresser, omgitt av fjellene Pale di San Martino, og det er kjent for sin fantastiske utsikt utover hele Fiemme-dalen. Om vinteren har dette området 25 km med brede nedfarter, bade for nybegynnere og viderekomne.
Her finnes to parker for snowboardere, med hopp og snowboardcross-løyper, og disse passer også for barn. Ved heis-stasjonen i Bellamonte (ved Ristorante Zirmo) fines et eget, avgrenset barneområde med rulleteppe. Dette er også det eneste skiområdet som har alle fasiliteter for funksjonshemmede (tilgang til skiheisene og heiskortkontorene, og fjellhyttene har tilgjengelige rullestoler). Organisasjonen "Sportabili" fra Predazzo er lokalisert her (www.sportabili.org).

For topptur-entusiaster: skibuss til Valles og San Pellegrino-passene.
Nyheter: Ifjor vinter tok den nye gondolen Ronchi-Valbona-Le Cune over for de gamle fasilitetene. I Castelir finnes en "fun park" for babyer, med rulleteppe, lekeplass og hopp.
Populære nedfarter: Nedfarten "Lasté" er 2,8 km lang, og er berømt for utsikten. Den starter på 2320 m.o.h., og har en fallhøyde på 300 m. Gjennomsnittlig helling er: 17%.
Tilgang fra: Bellamonte (Predazzo, veien til Passo Rolle) og heis-stasjonen i Moena.
Web: www.bellamonteski.it

4- PASSO LAVAZÉ - PASSO OCLINI
Dette platået er omgitt av de majestetiske fjellene Catinaccio og Latemar, og her finnes gode frohold både for alpint og langrenn. De fem heisfasilitetene i Oclini-området ligger ved foten av Corno Bianco og Corno Nero, og er lett tilgjengelig fra veien. Området omfatter også 80 km med langrennsløyper (på 1800 m.o.h.), et senter med muligheter for å skifte, dusje og smøre ski. Skogsstiene er ideelle for langrenn, fotturer eller trugeturer. Man kan leie utstyr på stedet, inkludert langrennsdrakter.
På skiskolen i Malga Varena kan barn lære å stå på ski i en 1 km lang nedfart med eget skitrekk, som ligger rett ved siden av en underholdene snø-park.
Tilgang fra: Veien til Passo Lavazé, som forbinder Cavalese til Val d'Ega, Sør-Tyrol.

5- PASSO ROLLE
I dette idylliske landskapet ved foten av Cimon della Pala finner man 5 skiheiser som bringer skiløperne opp til 11 nedfarter. Den mest kjente er "Paradiso", som ofte blir brukt til internasjonale konkurranser. Høyden over havet, samt snøkanoner sikrer en lang skisesong her. Snowboardere kan benytte seg av Rolle Railz Park, som har 12 rails og 4 hopp. Her finnes også en 5 km lang langrennssløyfe. Fotturer fra Malga Venegia til Baita Segantini, ved foten av Pale di San Martino, er svært populære. Skiskolen til Guardia di Finanza, som trener mannskap for skipatruljer og redningspatruljer har base i Paso Rolle.
Populære nedfarter: Den svarte nedfarten "Paradiso" er kjent for sin fantastiske utsikt, særlig ved solnedgang.
Tilgang fra: Veien til Passo Rolle, fra krysset i Predazzo.


SPESIALTILBUD: MAGISKE SKIUKER
Velg skiuken som passer best for deg
Gratis for barn, og tilbud for voksne på de fleste tjenester. To "magiske" uker for ski i Val di Fiemme, i Dolomittene i Trentino: 30. januar til 2. februar, 2010 og 13.-21. mars, 2010. Du kan tilbringe 4, 5, 6 eller 7 netter på Hotell (halvpensjon), til priser fra 416 euro, isteden for den vanlige prisen på 471 euros. Prisen inkluderer: et 4, 5 eller 6 dagers heiskort for Fiemme-Obereggen (110 km nedfarter); en bonuskupong for pizza & drikke; 20% rabatt på skikurs for grupper; 10% rabatt på ski- eller snowboardleie; en kveldstur på ski/kjelke i Obereggen med gratis skibussforbindelse; 1 gratistur med berg og dalbanen Alpine Coaster in Gardoné-Predazzo; fri adgang til is-stadion, skøytebane og offentlige svømmebassenger. Gratis for barn opp til 12 år: hotel, heiskort, skikurs for grupper, barnepass, 2-timers svømmekurs. I mars er det dessuten Dolomiti Ski Jazz festival, med live musikk i bakkene og på locale puber.
BOOK DIN FERIE: Val di Fiemme Tourist Board, tlf nr. + 39 (0)462 341419 - (0)462 241111; booking@visitfiemme.it; www.visitfiemme.it

SPESIALTILBUD: SNØUKER MED ALT INKLUDERT
Fra 380 euro, sju netter på Hotell (halvpensjon), Dolomittene i Val di Fiemme i Trentino. Prisen inkluderer: 6-dagers heiskort for Fiemme-Obereggen (110 km nedfarter); 10-20% rabatt på skikurs for grupper; 10% rabatt på ski- eller snowboardleie, kveldstur på kjelke i Obereggen; fri adgang til is-stadion, skøytebane og offentlige svømmebassenger. Avslag for de som ikke skal stå på ski: fra 138 til 180 euro per uke.
BOOK DIN FERIE: Val di Fiemme Tourist Board, tlf nr. + 39 (0)462 341419 - (0)462 241111; booking@visitfiemme.it; www.visitfiemme.it


 Val di Fiemme - Trentino Tourist Board
ufficio.stampa@visitfiemme.it; www.visitfiemme.it
phone nr. +39 (0)462 241111