- Vi ønsker å være så kundevennlige som mulig. Online heiskortkjøp bør være et godt tilbud i så måte, sier Lars Svartdal på Gaustablikk Skisenter.

Nå tilbyr han alle brukerne å kjøpe heiskort via internett. Enkelt og greit. Du besøker www.gaustablikk.no eller går rett på linken http://gaustablikk.skisteder.no/, bestemmer deg for hvilken type kort du skal ha, legger inn nummeret på KeyCardet ditt (står nederst på den ene siden), fyller ut navn og fødselsdato, og du føres deretter over i en vanlig online betalingsløsning. Da er det bare å ha tilgang på kredittkortet.

Et kvarters tid senere er kjøpet ditt registrert, og kortet aktiveres ved at du passerer kortleseren enten i Hotellheisen, barneheisen eller Utsikten (de tre heisene ved Sporten).
- På siden hvor du skal registrere KeyCardet står det også noe om brukernavn og passord. Det trenger du ikke bry deg noe om, det er et element vi ikke har tatt i bruk, sier Lars Svartdal.

Han håper selvsagt at kundene vil ta i bruk det nye tilbudet. Blir det en suksess, kan han etter hvert frigjøre arbeidskraft til andre oppgaver i skisenteret. Det kan også bli aktuelt å etablere flere aktiveringssteder, slik at folk som holder til i ytterkantene av skianlegget ikke trenger å møte opp ved Sporten.
- Det eneste som kreves er en internett-tilkobling. Men vi får først se om kundene våre vil ha det, sier Lars Svartdal ved Gaustablikk Skisenter.