Hemsedal Freeride har blitt en av Norges meste anerkjente frikjørerkonkurransene, og er en del av Norges Freeride Cup. Årets cup består av 6 konkurranser som vil gå i Sogndal, Voss, Hemsedal, Sauda, Røldal og Ørsta.

Hemsedal Skisenter står som vanlig for arrangementet i Hemsedal. Eksakt sted for konkurransen blir besluttet på grunnlag av snøforhold og sikkerhet, og blir først avslørt på løpermøte torsdag kveld. Fjorårets kvalifisering gikk i tett snøvær i Mortenskaret ved Hemsedal Skisenter og dagen lovet skikkelige pudderforhold til finalen. På finaledagen sprakk skydekket opp og bød på en strålende konkurransedag ved Gammern bak Tinden i Hemsedal Skisenter.

Vinnere av Hemsedal Freeride 2009
Magnus Tveito - Ski Herrer
Ove Nestvold - Telemark Herrer
Gunvor Wæhle - Ski/Telemark Damer
Charlotte Hagen - Snowboard Damer
Albin Frandsen - Snowboard Herrer
Påmelding fra 28. januar
Hemsedal Feeride åpner for påmelding den 28. januar kl 18.00. For herrer er det mulig å stille i klassene ski, telemark eller snowboard. For damer ski eller snowboard. I fjor ble enkelte klasser fullbooket i løpet av det første døgnet. Påmeldingen skjer på www.skistar.com/hemsedal.

Hemsedal Freeride har plass til 100 deltagere og det setter opp ventelister for de som melder seg på etter at kvoten er fylt opp. 29 deltakere fra Norgescupen i Frikjøring (NFC) 2009 er direktekvalifiserte til årets konkurranse, og de resterende må melde seg på. Ca halvparten av deltakerne vil bli prioritert på grunnlag av tidligere meritter, så husk å føre opp tidligere plasseringer i frikjøringskonkurranser.

Program Hemsedal Freeride 2010
Torsdag 18/3: Registrering og obligatorisk løpermøte
Fredag 19/3: Kvalifiseringer
Lørdag 20/3: Finaler
Søndag 21/3: Reservedag

Regler
Aldersgrense: 18 år
Utstyr: Hjelm, skredsøker, ryggskinne og/eller sekk som inneholder spade og søkestav.
Bedømming: Linjevalg, flyt, kontroll, hopp/drops og fall (internasjonal standard).

Mer info
www.skistar.com/hemsedal.
Eventansvarlig: Frida Klang, frida@skihemsedal.no

Foto: Sverre Hjørnevik