Denne uka har Trysils gjester opplevd værfenomenet inversjon, noe som har gjort at det har vært over 14 graders forskjell på temperaturene ved Trysil Turistsenter og f.eks Skihytta, som ligger høyere opp på fjellet. Tirsdag hadde Turistsenteret minus 14 grader, mens Skihytta hadde null grader. Snøkvaliteten er imidlertid den samme begge steder, med tørr og fin snø i løypene.

Parken i Trysil har alt åpent og klart, og til helga kommer den svenske freestyle- og ekstremskikjøreren Jon Olsson for å finpusse formen før X-Games. Hoppet Jon skal bruke i Parken blir spesialtilpasset etter hans ønsker, men alle som vil og tør kan prøve seg på det. Jon Olsson blir i Trysil hele uka, så det er gode sjanser for å treffe på en av verdens beste skikjørere i Trysil.

Lørdag blir det konkurranse i Parken, når Trysil Big Air går av stabelen for første gang i år. Jon Olsson kommer til konkurransen og deler med seg av tips og erfaringer. Konkurransen kjøres på Night`n med en rød og en svart kicker, og er åpen for alle, både ski og snowboard.