Fiemme tilbyr mer enn 150 km med langrennsløyper i det skogkledde landskapet i Dolomittene.

Val di Fiemme har allerede vært arrangør for ski-VM to ganger (1991 og 2003), og skal være vertskap for tredje gang i 2013 (www.fiemme2013.com). Dette grunnet stor innsatsvilje, høyt kvalifiserte løyper, og ikke minst hoppbakkene i Predazzo, som er de eneste sør for Alpene.

Dalen har lange tradisjoner for å organisere viktige idrettsarrangement, helt tilbake til 1968 da Val di Fiemmes lokale helt Franco Nones vant det første langrennsgullet i vinter-OL i Grenoble, og i 1971, da dalene Fiemme og Fassa ble arrangør av Marcialonga, ofte kalt "dronningen av langrennsløp". Marcialonga var ikke bare det første langrennsløpet i Italia, men ble også et fenomen utenfor løypene, med en folkefest som inkluderer alle landsbyene i de to dalene. Mer enn 5000 deltagere er med i løpet, og går 70 km på ski med tilskuere langs hele løypen.

I 1991 og 2003 var ski-VM en prestisjefylt anledning til å markedføre Trentino-området for turister, og det samme vil det bli i 2013. Erfaringen fra de to tidligere verdensmesterskapene kommer godt med, og i tillegg har hele 99 verdenscup-konkurranser blitt arrangert i Val di Fiemme fram til nå. Verdenscuprenn nr 100 vil bli feiret i januar 2010, og det er noe alle arrangørsteder kan misunne.

Både i år, og fram til 2013, vil avslutningen av Tour de Ski bli avholdt i Fiemme. To intense konkurransedager avsluttes med den berømte klatreetappen opp olympiabakken i Mount Cermis.

Det er ekstraordinært at det samme skistedet blir valgt hele 3 ganger på kun 22 år til å arrangere en så viktig event som ski-VM er for nord- og kontinental-Europa.
- I tillegg til erfaringen vi har, kan vi også tilby høyteknologiske løsninger og snøgaranti, sier Angelo Corradini, generalsekretær i arrangementskommiteen for Fiemme 2013.
- Vi har alltid bevist at vi er både effektive og innovative, både under de to to tidligere verdensmesterskapene og i alle verdenscuprennene vi har arrangert gjennom årene.

Det er tre år til et VM som vil involvere mer enn 1500 frivillige, og arbeidet er allerede igang med å forbedre fasilitetene.


FAKTA OM VM 2003
550 millioner - tallet på de som så VM på TV.
94% - De høyeste seertallene i de nordligste landene under enkeltrenn
47 - Antall deltagernasjoner.
1432 - Antallet utøvere, trenere og teknisk personell.
6497 - Antall akredittert stab, inkludert mer enn 1000 journalister og fotografer.
20 millioner euro - Økonomisk overskudd etter 10 dagers konkurranse, ikke inkludert den generelle markedsføringsverdien for dalføret.


TOUR DE SKI
Langrennsløp i flere etapper (Oberhof, Prague, Cortina, Dobbiaco/Toblach), med spektakulær avslutning opp olympiabakken i Mount Cermis, i Val di Fiemme.
Lør. 9. jan: Fellesstart, kvinner, klassisk teknikk og fellesstart, menn, klassisk teknikk
Søn. 10. jan: Avslutningsetappe, klatring for menn og kvinner (start: Lago di Tesero, mål: Mount Cermis)

KOMBINERT WORLD CUP
Lør. 9. jan: individuell skihopping i Predazzo, og langrenn i Lago di Tesero
Søn. 10. jan: individuell skihopping i Predazzo, og langrenn som starter i Lago di Tesero og avsluttes med klatring opp til Alpe Cermis

FIEMME ARENA og TOUR DEL GUSTO
Fiemme Arena (Lørdag 9/1): Diverse arrangementer og underholdning ved Lago di Tesero langrennsstadion.
Tour del Gusto ("Smaksturen", søndag 10/1): smaksprøver og underholdning ved olympiabakken i Mount Cermis, mens man venter på avslutningen av Tour de Ski.

 

 Val di Fiemme - Trentino Tourist Board
ufficio.stampa@visitfiemme.it; www.visitfiemme.it
phone nr. +39 (0)462 241111
 
.
.