Så denne helgen er det bare å pakke det beste superundertøyet du har, dunjakka må med, samt at solbrillene bør være lett tilgjengelig når du kjører oppover i morgen. Lørdagen kan bli noe mer overskyet enn torsdag og fredag, men desverre ser det ikke ut til at det kommer noe snø før på søndagen. Og på søndagen snakker vi mengder! Det er 5 skianlegg som har puddervarsel på Skiinfo nå, altså at det er ventet 20 cm eller mer i løpet av de neste 4 dagene, sier Jens Løland som er Norgesansvarlig i Skiinfo.no.

Varslet snøfall i løpet av de fire neste dagene ifølge Skiinfo.no
Gautefall 33 cm (29 cm på søndag)
Gaustablikk 29 cm (25 cm på søndag)
Hallbjønnsekken 27 cm (23 cm på søndag)
Lifjell 27 cm (25 cm på søndag)
Vrådal 27 cm (21 cm på søndag)
Rauland 24 cm (19 cm på søndag)
Se hele snøvarselet her

Andre av de større skianleggene som venter endel snø denne helgen er Hovden (20cm), Beitostølen (19cm), Norefjell (19cm), Hemsedal (17cm), Geilo (12cm).

Har du tenkt deg til Kvitfjell, Hemsedal, Skeikampen eller Bjorli kan du ordne deg overnatting med opptil halv pris via restplasser på Skiinfo

Fra skianleggene

Kvitfjell
Nå kan du virkelig få testet nyskia. Fra lørdag 19 desember åpner Kvitfjell nedre del av Olympiabakken. Snøgarantien blir med dette oppfylt, 845 høydemetere klare 19 desember. Mange mener at dette er Nordens "frekkeste" bakke. Bodi Miller og Aksel Lund Svindal forserer fra topp til bunn av Kvitfjell på 1 minutt og 50 sekunder, du og jeg må nok ha både 8 og 9 minutter, enda lenger med innlagt kakao-stopp på Koia, sier Eskil Solberg i Kvitfjell Alpinanlegg.
Det er imidlertid ikke bare de som samler på høydemetere som får det flott i Kvitfjell til helga. De fleste bakkene er nå åpne 20 av 28 km; Bjørnliløypa på vestsida er kosekjørernes favoritt. (Ferskt bilde i vedlegg) Barneområdene på begge sider av fjellet er også åpne.

Hemsedal
Helgen 18-20 desember vil stå i "snowboardets tegn" i Hemsedal Skisenter, med markering av World Snowboard Day, Tacky Invitational og åpning av den nye Olaparken. Hemsedal tjuvstarter markeringen av World Snowboard day med Tacky Invitational fredag og lørdag 18-19 desember. Tacky Invitational er den største big jump konkurransen for snowboard i Skandinavia, og deltakere fra hele verden kommer for å delta i konkurransen. Tacky lover "hakasleppende, gåshudfremvekkende, nakkehårsreisende konkurranse". Word Snowboard Day arrangeres den 20. desember, og er en global event som markeres i over 20 land, sier Hilde Hagen i Hemsedal Skisenter

Trysil
Slik det ser ut nå er 24 heiser i drift og 45 bakker åpne fra lørdag. Framover er det meldt kjølig, flott vintervær. Snøleggingen fortsetter, og de siste bakkene vil bli satt i stand så fort som mulig, sier Jan Lindstad som er driftssjef i Trysil.
I Parken er det foreløpig åpnet to røde og et svart hopp. Snøproduksjonen går for fullt, det skal som kjent store mengder snø til for å bygge de største hoppene.
- Vi bygger mer så fort vi har snø nok. Lørdag er det konkurransen X-Jam, der vi bygger en mini-slopestyle med to røde hopp og rails. Konkurransen er for alle, ski og snowboard, gutter og jenter, sier parksjef Marius Norum.

Skeikampen
Hele 9 heiser og 13 nedfarter med 14,5 km nedfarter er klare til førjulshelgen på Skeikampen, inkludert terrengparken. Og rett over helgen regner man med å ha heisen ved Galten igang og da vil hele alpinsenteret være åpent til jul! Det er vår julepresang til alle skientusiaster som setter kursen til fjells i jula, de kan vente seg meget gode forhold i alle bakker og løyper.
Alt av langrennsløyper er nå også oppkjørt, og 155 km løyper er oppkjørt til helgen. I tillegg kommer løypene som kjøres i Peer Gynt Skiregion, sier Irene Thorsplass i Skeikampen Resort.

Hafjell
Xzibit ville spille konsert på Lillehammer for å kunne kjøre på ski i Hafjell. Stjerna sjøl måtte ringe rundt for å vekke gjengen til avreise 09.00 onsdag. Han ankom Hafjell med nye sko, nye skiklær og hjelm. Skiene fikk han låne av Hafjell Skiutleie. Skilærer Magne Strømsnes ledet an ut i bakken, men Xzibit tok raskt styringa sjøl og svingte seg på nysnøen nedover OL løypene. Etter to lange turer ble det pause på Paviljongen, med varm kakao og forfriskninger, sier Asgeir Linberg i Hafjell til Skiinfo.no

Julegavetips til skikjørere
Skiinfo spurte sine brukere via sin Facebook side om hva de ønsket seg til jul og det kom inn mange tips. Så dette er kanskje til hjelp for deg også, enten det er noe du skal skrive på din egen ønskeliste eller om du finner gaver som du kan gi bort til noen du kjenner som står ski eller snowboard. Hva med for eksempel et weekendkort i et nærliggende skianlegg, så dere får en skiopplevelse sammen? Eller hva med et skredkurs så du sikrer at personen vet hva han/hun driver med ved offpistekjøring? Få flere tips her.