Det ble helgetur til Hemsedal for meg og noen kompiser denne helgen, og forventningsnivået var vel relativt høyt etter å ha sett ganske ferske pudderbilder fra diverse steder i Hemsedal før vi reiste opp. Det ble bare fler og fler minusgrader desto lenger unna Oslo vi kom oss, men det snudde heldigvis når det var kommet til minus 15 grader (!) og sank ned til minus 10 innen vi parkerte utenfor campingvogna i Hemsedal.

Lørdag morgen var det vel rundt -5 grader og siden det har holdt seg kaldt siden forrige snøfall (mandag/tirsdag) var det pudder å finne. Ble noen oppvarmingsturer først, og så var det en god tur i Gummiskogen hvor det var fin lett puddersnø, dog endel spor fra før. Men absolutt bra nok til å være så tidlig på sesongen. Senere ble det en fin tur i Reidarskaret hvor det også var relativt mange som hadde kjørt siden forrige snøfall, men myk og fin var "puddern". Og i skogen nedenfor var det ganske god sjans for å finne urørte pudderpartier.

Skistua afterski skuffer jo heller aldri og med live-band var det super stemning der. Videre var det jo bare å følge på ned til Stavkroa afterski hvor det er like mange folk oppe på bordene som på gulvet. God stemning!

Søndagen var det også bra preparert i bakken og etter noen runder med litt god carving var det Gummiskogen hvor det var ganske status-quo i forhold til lørdag. Artig å stå og kikke litt på Kari Trå sitt Skilag som lekte seg på noen små hopp de hadde laget til treningen.

Generelt gode forhold i Hemsedal i helgen, men 30 cm til i terrenget vil nok skjule endel fler av ulumskhetene som nå er synlige i blant annet Skånebowlen og nedenfor Radiohytta.

 

 

Kari Trå Kulelag var og trente i Hemsedal i helgen, foto: Jens LølandPå vei opp til toppen over Reidarskaret som sistetur for dagen på lørdagen, foto: Gregers Rygg
Litt leking i Gummiskogen, fotografen vil ikke vedkjenne seg bildet :)