Både Hemsedal og Rauland har nå 1 meter snø i terrenget på sin toppstasjon, og er de første som har krysset den magiske metergrensen denne sesongen. Det er nå hele 50 av Norges skianlegg som har snø liggende i skianlegget.

Det ser ikke ut til at det skal komme noe særlig snø denne helgen, da Gaustablikk ligger på topp av snøvarselet med 8 cm som er ventet i løpet av de fire neste dagene. Men det er store muligheter for en solfylt helg i mange av skianleggene. Blant annet dersom du velger Geilo, Kvitfjell, Hemsedal eller Skeikampen er det stor sannsynlighet for sol både lørdag og noe på søndag. Dette gjelder også for vestlandet. Se helgevarselet for de forskjellige regionene og skistedene

Det er flere skianlegg som har sin sesongstart denne helgen, og særlig vil nok nordlendingene være fornøyde. Både Narvik og Målselv Fjellandsby vil ha åpne heiser og nedfarter fra lørdag morgen, og begge har en kombinasjon av produsert snø og naturlig snø.
Etter perioder med vekslende vær har vi nå hatt stabilt kaldvær siden fredag og produsert for fullt siden da, sier Lasse Vanebo i Målselv Fjellandsby. Vi vil ha hele 3160 løypemeter åpne og ferdig preppet i helgen, legger Vanebo til.

Etter lang periode med ustabile tempraturer er endelig Narvikfjellet klar til sesongåpning. Fra lørdag den 12. desember kan du atter nyte kanskje norges råeste offpistanlegg, sier Ronny Kjelland som er daglig leder i Narvikfjellet til Skiinfo.no. Nytt av året er felles heiskort med Ankenes, samt de svenske skianleggene Abisko, Bjørkliden og Riksgränsen. Grenseløst samarbeid med 20 heiser, 83 nedfarter og 900 meter fallhøyde.

Topp snødybde målt i terrenget på toppstasjonen:
Hemsedal 104 cm
Rauland 100 cm
Beitostølen 95 cm
Hallbjønnsekken 95 cm
Gaustablikk 95 cm
Alle disse 5 skianleggene har åpent i helgen, og her kan du se alle snødybder, samt hvilke skianlegg som har åpent denne helgen

Fra skianleggene:
Beitostølen
Lørdag 19. desember er det julenissenes egen dag i skibakkene på Beitostølen, og alle i full nissedrakt kjører gratis hele dagen. Alpinsenteret i Raudalen forventes åpnet lørdag 12. desember, sier Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Hafjell
James Sayers er Hafjells nye Parkansvarlig. James bruker sin kompetanse fra Whistler for å gjøre parken enda et hakk bedre. James blir ansvarlig for å utforme vår nye begynnerpark som ligger nord for Gondolen og eksisterende park. Denne blir 500 meter lang med ca 10 elementer samt 4 railer. Dette gjør at Hafjell Parken blir en mer rendyrket park som både PK Hunder og landslagsgjengen til Roger Hjelmstadstuen kommer til å trives i.
- Vi er klare til å produsere tonnevis med snø når kulda slår til over helga. Da blir det jobbing dag og natt for James som allerede har utrettet fine ting for filmteam og enkeltutøvere som er klare for action, sier Asgeir Linberg til Skiinfo.

Trysil
Ytterligere 10 bakker blir åpnet i Trysil til helga, i tillegg til en rød linje med hopp og rails i Parken. Dette betyr at Trysil har 21 åpne bakker til helga. Føret er bra i høyden, og i parken blir det to røde hopp og ett svart. Parksjef Marius Norum og tråkkemaskinfører Magnus Norum har vært ute i hele natt for å finpusse parken til helgens gjester.
- Vi skal gjøre ferdig høyresiden av parken til helga. Den venstre siden blir en svart linje, og vi satser på at alt er ferdig til Parkens offisielle åpning helga 18.-19.desember, sier Marius Norum.

Skeikampen
Terrengparken på Skeikampen åpner lørdag 12. desember. Alpinsenteret vil nå også ha åpent daglig fremover. Totalt 10 hopp og 5 rails vil være åpne i helgen fordelt på en svart linje og en blå linje. Så det skal være noe for alle som liker park, sier Irene Thorsplass i Skeikampen Resort. Ellers er det 8 km med alpine nedfarter som er åpne, og 6 heiser inkludert begge stolheisene. Det er 20 % rabatt på dagskort/weekendkort i weekenden.

Kvitfjell
Vil du oppleve skikkelig vinterstemning, bør du ta turen til Kvitfjell i helga. Vi har hørt at både Julenissen og Kvitfjellbamsen kommer. Gå på julehandel, drikk gløgg og spis julegrøt. Barnebakkene på begge sider av fjellet er åpne. I Kvitriket blir det julemusikk hele dagen og en liten slalåmløype. 18 av 28 km med skibakker er allerede åpnet, og til helga kommer det mer, sier Eskil Solberg i Kvitfjell Alpinanlegg.

Restplasser
Fikk du lyst til å dra til fjells denne helgen? På Kvitfjell, Skeikampen og Hemsedal er det denne helgen halv pris på overnatting som du kan se på helgens restplasser her: