-I fjor måtte vi stoppe påmeldinga på sesongens andre runde med camp for det ble alt for mange deltagere. Det hang sammen med svært god stemning og fornøyde deltagere på fjorårets første runde. Nå starter vi igjen med RailCamp i Stølen 5. og 6. desember. Konseptet går ut på at jibbere på ski og snowboard fra null og opp til seksten år samles og kjører sammen, og får instruksjon av noen av Norges beste jibbere. I tillegg er det felles lunsj begge dagene, filmvisning og trekning av flotte premier. Som i fjor kan man blant annet vinne et par splitter nye jibbeski, forteller aktivitetsansvarlig i Oppdal Skisenter, Tore Meirik.

Skisenteret arrangerer to camper i løpet av vinteren, og tradisjonen tro er det fokus på rails når det første campen går av stabelen den første helga i desember. Å jibbe på rails, eller rekkverk som det heter på norsk, krever lite snø, samtidig som det er en superpopulær gren innen den nye folkesporten blant unge ski- og snowboardkjørere, jibbing. RailCampen tilrettelegges for kjørere på alle nivåer, og man trenger ingen forkunnskaper for å delta.

-VI samarbeider med Oppdal Skigymnas, som har noen av Norges beste jibbere som elever. To av helgas instruktører er på landslaget, og enda flere av dem har imponerende innsatser på skifilmer å vise til. Samtidig er de elever på idrettslinja, som sørger for at de har god pedagogisk utdannelse. Faktisk blir de vurdert i løpet av helga, og RailCampen er med og bestemmer elevens karakterer i faget Ledelse og Instruksjon, sier Meirik.

Han lover også at det vil settes opp enda flere rails til RailCamp'en, slik at det ikke skal stå på treningsforhold. I tillegg til felles lunsj, premier og instruksjon, får alle deltagerne superpris på pizza på Peppes Pizza i Oppdal, hvor det også vil vises skifilmer på storskjerm fra klokken 16.00 lørdag.