Store snømengder og gode forhold har lokket 300 aktive alpinister til trening og FIS-renn i Hemsedal denne uka. Blant deltakere finner vi alpinister fra blant annet Kroatia, Slovenia, USA, Italia, Frankrike, Zimbabwe, Argentina og Chile og alle de Skandinaviske landene. På dagtid kjører alpinistene trening, og på kveldstid tirsdag og onsdag blir det Super-G konkurranse for både damer og herrer.

Blant deltakere er Hemsedals egen Gro Kvinlog Gjenlid, som kjører for det Norske landslaget i skicross. Hun stiller i FIS-rennet sammen med sine OL-aktuelle landslagsvenner Hedda Berntsen og Audun Grønvold. Selv om Super-G ikke er en typisk gren for våre skicross kjørere, så lover de å gi alpinspesialistene skikkelig konkurranse.

Tidenes beste sesongstart

Hemsedal Skisenter har denne sesongen opplevd sin beste sesongstart siden oppstarten i 1961. Snøen kom tidlig, og med jevnlig påfyll og helgens snøfall på 24 cm, kunne skipatruljen melde inn 73 cm i baseområdet og 90 cm oppe i skianlegget i dag. Snømengde i terreng og siste døgns snøfall rapporteres daglig.

De gode snøforholdene gir også utslag i forhåndbookinger utover i sesongen. Salg- og markedssjef Kenneth Larsen i Hemsedal Skisenter melder om solid økning i forhåndssalget av overnatting i forhold til samme periode i fjor. Værmeldingene mot kommende helg lover mer snø, så det er bare å glede seg til en ny flott skihelg i Hemsedal.

Hemsedal Skitesthelg 4-6 desember
Helgen 4-6 desember arrangeres den årlige skitesthelgen i Hemsedal Skisenters. Her kan du helt gratis testkjøre sesongens siste nyheter innen ski- og snowboardutstyr. Arrangementer er svært populært og et "must" for alle som tenker å investere i nytt utstyr for vinteren.