Etter at Kari Traa la sine freestyleski på hylla, har Norge manglet freestylekjørere på toppnivå, og sporten har opplevd en sterkt dalende interesse. For å bøte på dette etablerte Kari Traa for tre år siden Kari Traa Skilag. Skilaget jobber systematisk mot et mål om å dyrke frem flere freestylekjørere på toppnivå, og opplevde sitt foreløpige høydepunkt med NRK serien "Kulejenter". Mer enn 400 000 personer så hver episode av serien på NRK, og flere hundre jenter har vært i kontakt med Kari Traa Skilag etter serien. I tillegg melder Norges Skiforbund om 30% økning i antallet nye freestyleutøvere fra fjoråret.
- All idrett trenger oppmerksomhet. Uten oppmerksomhet kan ikke en idrett vokse. Og for å få oppmerksomhet trenger man stjerner. Det er utfordringen freestyle står overfor akkurat nå, og som Kari Traa Skilag skal bidra til å løse, sier initiativtaker Kari Traa.

Utvidet satsing
Skilagets suksess, og stor pågang danner nå grunnlaget for en utvidet satsing. De eldste jentene fra det eksisterende Skilaget går over til et nytt lag som vil kalles "kulejenter". Dette gir rom for nye jenter inn i Kari Traa Skilag.
- Fremtidens norske frestylestjerner vil komme fra Kari Traa Skilag. Derfor trenger vi flere unge, entusiastiske skitalenter som har ambisjoner om å skape internasjonale resultater, sier skilagsleder for Kari Traa Skilag, Roar Andersen. Kari Traa Skilag avholder skisamling på Folgefonna 16. og 17. juni, og søknadsfrist er 10. juni. Søknadsskjema finner man på Skilagets hjemmeside www.karitraaskilag.no

Ledende freestylemiljø
Kari Traa Skilag skal være landets ledende kule- og freestyle lag for jenter. Laget skal legge grunnlaget for fremtidige medaljer på internasjonalt toppnivå, med spesiell målsetting for VM på Voss i 2013 og OL i Sotsji i Russland i 2014.
- Dersom jentene fortsetter satsingen og er like dedikerte som nå, ligger alle forutsetninger til rette for at det vil stå en "kulejente" på pallen i både Voss og Russland, mener Andersen. Allerede nå leverer Kari Traa Skilag løpere til Norges Skiforbunds E-cup lag.

Støtte fra næringslivet
I tillegg til at selskapet Kari Traa støtter opp om Skilaget, opplever jentene tross vanskelige økonomiske tider god støtte fra næringslivet. Både Synnøve Finden, Nikon og Hardanger Bestikk er allerede gode støttespillere, og Andersen kan melde om at flere store avtaler ser ut til å gå i boks i løpet av kort tid. Skilaget trenger altså ikke først og fremst penger, men talentfulle jenter!

Søknadsskjema:
www.karitraaskilag.no