-"Kom og hei på din favoritt! Vi har et meget sterkt startfelt av ski- og snowboardkjørere fra forskjellige nasjonaliteter. Jon Håvard Grøgård, Didrik Falck-Pedersen, Rebecka Eriksson, Espen Berg-Johnsen, Charlotte Hagen og lokale David Magnusson er bare noen av de store navnene som er med i årets konkurranse", sier eventansvarlig Frida Klang i Hemsedal Skisenter.

Publikummere oppfordres å pakke ryggsekken med noe å sitte på, varmt å drikke, solbriller, solkrem og et godt humør. Det vil bli grilling og stemningsfull musikk- rett og slett en fantastisk frikjørings konkurranse i Hemsedal.

Program for Hemsedal Freeride 2009:
Torsdag 26. mars
Registrering og løpermøte på Hemsedal Cafè
Visning av fjorårets Tv sendinger av Freeride cupen.
Fredag 27. mars
Kvalifikasjon
Sol og hygge. Grill og spektakulær kjøring!
Hemsedal Café freerideafterski

Lørdag 28. mars
Semifinale & Finale
Hemsedal Café Freeride afterski
Premieseremoni og bankett på Stavkroa

Søndag 29. mars
Skikjøring i Hemsedal Skisenter

Klasser Hemsedal Freeride 2009
Herrer: Ski, telemark og snowboard
Damer: Ski og snowboard

Regler
Aldersgrense: 18 år
Utstyr: Skredsøker, ryggskinne og/eller sekk som inneholder spade og søkestav.
Bedømming: Veivalg, flyt, kontroll, hopp og fall (internasjonal standard).

Fjellsiden for kvaliken vil først bli avslørt på løpermøte torsdag kveld, da legges det også ut på www.skistar.com/hemsedal

Norges Cup Freeride 2009
Hemsedal Feeride er en del av Norgescupen i Freeride. Øvrige konkurranser i Norges Cupen Freeride 2009 er Voss Freeride/Vinterveko: 19.-22. mars, Hemsedal Freeride 26.-28. mars, Sauda Backcountry Challenge: 16.-19. april og Røldal Freeride Challenge: 22.-26. april. Cupen fungerer som kvalifisering til Freeride World Qualifier (FWQ) arrangementet i Røldal 22.-26. april.