-Ski- og snowboardutstyr, særlig innen freeridesjangeren, er i en rivende utvikling for tiden, og produsentene jobber hardt med å utvikle sine produkter. Derfor blir det svært mye spennende å se og prøve i Oppdal denne helga. Oppdal er et mekka for både frikjøring i terrenget og jibbing i parken, og skisenteret byr på perfekte forhold for å prøve utstyret i sitt rette element, sier aktivitetsansvarlig i Oppdal Skisenter, Tore Meirik.

Testivalområdet plasseres like nedenfor terrengparkene i Vangslia, et strålende utgangspunkt for både jibbing og frikjøring. Både snowboard-, telemark- og alpinutstyr innen de fleste sjangre vil være representert på Oppdal SkiTestival.

-Samtidig merker vi fra bransjen at de ønsker seg en slik type samling i et område hvor man kan prøve utstyret i sitt rette element. Derfor ser det ut til at jibbe- og freerideutstyr blir ekstra godt representert, sier Meirik.

Etter planen skal også Endre Hals, som produserer ski selv på skifabrikken sin på Lønset, være på plass med det han mener er de beste skiene verden noensinne har sett, i hvert fall foreløpig.

Disse merkene er et lite utvalg av hva som kan testes og prøves under Oppdal SkiTestival:
Rottefella
Crispi
Åsnes
Linken
Extrem
Black Diamond
Scott
Nordica
4frnt
G3
Dynafit
Stöckli
K2
Line
Faction
Black Crowes
Voile
PROR
Salomon
Atomic
Amplid
Liberty