Ved utvalget av disse destinasjonene er det lagt vekt på fallmeter, puddermuligheter, snøsikkerhet og at det ikke er destinasjoner som blir valgt når man har alpe-autopilot.

Engelberg, Sveits

- Engelberg er et skianlegg som vanligvis får veldig mye snø i løpet av en sesong, og har veldig gode muligheter for offpiste-kjøring. Offpiste er 80 prosent av arealet til skianlegget, men det er viktig å huske på at været skifter veldig fort i Engelberg, og man bør leie guide. En del av offpistekjøringen er på isbre. Hyggelig sveitsisk atmosfære, og en virkelig alpeby, sier Løland.

Snørapport Engelberg

Engelberg bilde

Revelstoke Mountain, Canada

Revelstoke er skianlegget som har størst fallhøyde i Canada, og gir skikjørere mange muligheter både med heli-skiing, cat-skiing og vanlig heisbasert skikjøring. Revelstoke er også blant skianleggene i Canada som får mest snø i løpet av en skisesong, og har hittil i vinter fått ca. tre og en halv meter snø. Du kan bli tatt opp til 2225 meters høyde på Mount Mackenzie (2456 m.o.h.) med heis, og du har da over 1700 høydemeter med topp kjøring nedover til bunnstasjonen. Revelstoke ligger i Canadian Rockies hvor det er fantastisk utsikt over vill natur, med store fjell og isbreer.

Revelstoke Snow Report (ekstern link)

Madesimo, Italia

I Madesimo er det så å si alltid mye snø og gode snøforhold. I tillegg kan du komme helt opp til 2 948 meter med heis, og finne pudder i massevis. Madesimo er kjent for å ha mye urørt offpiste. Madesimo har to snowboard parker, og er dermed også et godt alternativ for de som ønsker å få satt noen "backside air" eller liknende. Det er en av de mindre skianleggene i Italia, men man har tilgang til ca 48 km med nedfarter.

Bilder Madesimo

Snørapport Madesimo

Hochzillertal - Hochfügen, Østerrike

Hochzillertal er det skianlegget i Østerrike som har størst fallhøyde (1 950 m), og i tillegg tilhører det Zillertal som totalt består av hele 11 skianlegg. Så her er det masse å velge i. Skianlegget ligger høyt, noe som garanterer en lang sesong og gode snøforhold. Per i dag er det ca. halvannen meter med snø på toppen, og de melder om puddersnø. Denne høytliggende dalen er en del av en ekstraordinær skiregion med et utrolig landskap.

Snørapport Hochzillertal

Jasna - Chopok, Slovakia

Dette er et bra skisted i Tatra fjellene, hvor det ofte er god pudder. Det er også det skianlegget i Slovakia som har størst fallhøyde med vertikalt fall på 1 124 høydemeter. Selvsagt er det også et rimelig alternativ til mange andre skisteder med tanke på både overnatting, heiskortpriser og generelle kostnader. Det er som regel ikke så mange mennesker i dette anlegget foruten større ferier slik som vinterferien. Ønsker man å få med seg flere skianlegg i Slovakia på én tur er Tatra fjellene med Jasna et godt utgangspunkt.

Snørapport Jasna

Bilder fra skianlegget