Fra 21. til 29. mars 2009 kommer verdens beste jibbere til Trysil. Verdens mest profilerte skiløper, Jon Olsson, tar med seg sine beste venner for å hoppe og filme i en hel uke til ende.

Trysil og Åre
Jon Olsson Super Sessions blir i år delt mellom de to Skistar-destinasjonene Trysil og Åre. I løpet av den første uka i Trysil skal det hoppes på to spesialbygde gigant-hopp, ett i Fageråsen og ett i parken på Trysil Turistsenter, før kjørere og film-crew forflytter seg til Åre. I Åre har Jon fire ganger tidligere stått som vert for et lignende arrangement.

Startet i Trysil
Deltagerlisten forventes å være spekket av ski-kjendiser, i tillegg til Jon Olsson selv.
- Det er veldig artig at vi kan utvide JOSS med ei uke i Trysil. Det var i Trysil jeg la mye av grunnlaget for min skikarriere. I flere sesonger bodde jeg i campingvogn rett ved skibakkene, og det var i Trysil jeg deltok i min første Big Jump-konkurranse. I tillegg til terrengparken har bakkene i Høgegga betydd enormt mye for min utvikling som skiløper, sier Jon Olsson, som i tillegg til jibbingen også trener for å kvalifisere seg til det svenske OL-laget i storslalåm til OL i 2014.

Lærer bort kunster
Fredag 27. mars får alle som vil lære noen kunster av Jon Olsson. Da inviterer han til jam i terrengparken. - Jeg gleder meg til å lære bort noen triks, og jeg regner med at flere av kompisene mine også blir med, sier Olsson.

- Viktig for parken
- Vi er glade for at Jon har valgt Trysil når han nå ønsker å utvide Jon Olsson Super Sessions. Det er viktig for oss å ha en park som passer for alle ferdighetsnivå. At Jon har valgt Trysil, viser at parken og hoppene våre er mer enn store og gode nok. Vi ser også frem til at unge, ivrige talenter kan stå på ski sammen med og lære noen triks av Jon i den enklere delen av parken. Vi ønsker på denne måten å gi noe tilbake til parkbrukerne, sier Sondre Amdahl, salgs- og markedssjef i Trysilfjellet Alpin AS.

Det jobbes nå på høygir for å klargjøre alle detaljene for opplegget i Trysil og Åre. Vi forventer å komme med en ny pressemelding i løpet av uke 4.

Jon Olsson
Jon Olsson, født 1982 i Mora i Sverige, er utvilsomt verdens beste allround skikjører. I tillegg til synlighet i internasjonale skiblader og skifilmer, har han også vunnet flere prestisjefylte konkurranser (blant annet X-games 2008, Icer Air San Francisco 2007, US Open 2007 og World Superpipe Championships 2005). Jon Olsson bor for tiden i Monaco. Les mer om Jon Olsson på jon-olsson.com

Jon Olsson Super Sessions
Årets JOSS består av "landslag", som skal konkurrere om å lage den beste filmen fra oppholdet i Trysil og Åre. En videofotograf og en fotograf følger hvert lag. Les mer om Jon Olsson Super Sessions på josupersessions.com

Trysil
Trysil er Norges største skisted, med 938.000 skidager i 07/08-sesongen. Trysilfjellet har 32 heiser, hvorav seks stolheiser, med en total kapasitet på 35.200 personer i timen. Trysilfjellet Alpin AS er eid av SkiStar AB, som også eier Hemsedal Skisenter i Norge, samt Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige. Parken i Trysilfjellet har flere ganger vunnet priser for godt design og innhold. Les mer om Trysil og parken vår på skistar.com

Foto: Ola Matsson, Trysil Skisenter (klikk på bildet for flere bilder)