Konkurransen vil foregå i Hemsedalsfjellende. Eksakt lokasjon blir bestemt av snøforhold og sikkerhet. Facet for kvaliken vil først bli avslørt på løpermøte torsdag kveld. Fjorårets konkurranse ble avviklet ved Bjøberg og bød på strålende sol og store mengder pudder for de 120 startende deltakerne. Deltagere kom fra Norge, Sverige, Østerrike, Finland, Canada og Australia.

Hemsedal Feeride er en del av Norgescupen i Freeride. Øvrige konkurranser i Norges Cupen Freeride 2009 er Voss Freeride/Vinterveko: 19.-22. mars, Hemsedal Freeride 26.-28. mars, Sauda Backcountry Challenge: 16.-19. april og Røldal Freeride Challenge: 22.-26. april. Cupen fungerer som kvalifisering til Freeride World Qualifier (FWQ) arrangementet i Røldal 22.-26. april.

Påmelding fra 19. januar
Hemsedal Feeride åpner for påmelding den 19. januar kl 10.00. I fjor ble enkelte klasser fullbooket i løpet av det første døgnet, så vi anbefaler ingen å sitte på gjerne her. Påmeldingen skjer på www.skistar.com/hemsedal. Deltageravgift er på Kr 800,-. Vi har et tak på 100 deltagere og setter opp ventelister for de som melder seg på etter at kvoten er fylt opp.

Fjorårets vinnere
Vinnere av fjorårets Hemsedal Freeride var Reine Barkered (ski), Espen Berg-Johnsen (telemark), Morten Bröckermann (snowboard), Rebecka Eriksson (ski) og Hanne Fossnes (snowboard). Finalistene; de 36 beste kjørerne fra Hemsedal Freeride 2008, er direktekvalifiserte til årets konkurranse, men må likevel melde seg på.

Program Hemsedal Freeride 2009
Torsdag 26/3: Registrering og løpermøte
Fredag 27/3: Kvalik
Lørdag 28/3: Finaler
Søndag 29/3: Reservedag

Klasser Hemsedal Freeride 2009
Herrer: Ski, telemark og snowboard
Damer: Ski og snowboard

Regler
Aldersgrense: 18 år
Utstyr: Skredsøker, ryggskinne og/eller sekk som inneholder spade og søkestav.
Bedømming: Veivalg, teknikk, kontroll, flyt og aggressivitet (internasjonal standard).

Foto: Simen Berg