Voss Resort
På Voss blir det åpning av Slettafjellet til helga. Der er det no ein god og hard såle med om lag 30 cm med nysnø oppå. Løypa er preparert og frest slik at den står fram som heilt fantastisk. Thorsen var saman med kollega og marknadssjef Stig Hernes på befaring. Og medan Thorsen også kvalitetssikra løypen hadde ikkje Hernes tid til noko anna enn å leika i det upreparerte. Dette er så bra som det kan bli, seier ein lykkelig Hernes med restar av laussnø til langt opp på jakka. Og til helga er det meldt sol og blå himmel.

Kongsberg
Det er nå flott vær for snøproduksjon og vi åpner to nye bakker lørdag 13. desember. Det er Turisten og Barnebakken. Vi er også nesten ferdigproduserte i Konningen og Eksperten, men der må snøen ligge noen dager før vi kan kjøre den ut, sier Peer Bakke i Kongsberg Skisenter til Skiinfo.no. Denne uken kjører vi skitrekk på dagtid for å kunne produsere maksimalt med snø, men fra lørdag av går stolheisen hver dag fra morgen til kveld.
Kvitfjell
Til helgen vil 2 stolheiser og 3 t-kroker være i drift og man kan boltre seg på 13 km med nedfarter. Nå er blant annet barneheisen på vestsida åpnet. Fredag kan du også oppleve spektakulær kveldskjøring i Nasjonalanlegget og Familiebakken. Kveldskjøring fredag 17:30-20:00. Denne helga åpner NSB sin Kvitfjellsesong. Søndag 14 desember stopper sesongens første tog i Kvitfjell, sier Eskil Solberg i Kvitfjell Alpinanlegg.
Hovden
Hovden Skisenter gir deg muligheten til å få en skikkelig god start på vinterens skigleder. Fra og med den 13. desember er skisenteret åpent daglig. På lørdag den 13. blir det åpent til topps både med Hovdenekspressen og Vestheisen. Hele løypa "Mor Åse" er åpen, "Vestbakken 2", "Tussebakken" og "Lille Tussen" samt en spennende overraskelse i terrengparken, sier Anne Karin Grimestad i Hovden Skisenter.

Fulufjellet
Fulufjellet er i full gang med snøproduksjonen, og åpner for skikjøring fredag 12. desember. Både Fulufjellarn og barnebakken vil holde åpent i morgen. - Snøproduksjonen de siste dagene kommer til å gi en fantastisk bra såle i bunnen, og vi fortsetter så lenge det er kaldt nok, sier driftssjef Knut Ivar Grønland til Skiinfo.no.

Sirdal
Fidjeland skitrekk har hatt åpent siden november, kommende helg blir det også sesongåpning i Ådneram Skitrekk. Anleggene melder om ca 50 cm kunstsnø, i tillegg til 15-20 cm natursnø. På Fidjeland går hovedtrekket og barneheisen. I Ådneram vil fjellheisen åpne kommende helg, og med dette vil minst 7 nedfarter være åpne i Sirdal. Sirdal Fjellheiser (Ålsheia-Tjørhomfjellet) håper også å kunne åpne ett trekk og en nedfart, men avventer med en endelig avgjørelse til fredag.

Her ser du hvilke bakker som holder åpent, og hvilke som åpner til helgen:
http://www.skiinfo.no/Sesonginfo/Norge-ENO-8058-no.jhtml  

Flest åpne bakker (per 11/12)
Trysil 20 bakker åpne
Hafjell 13 bakker åpne
Hemsedal 11 bakker åpne
Bjorli 9 bakker åpne
Kvitfjell 9 bakker åpne
Vassfjellet 8 bakker åpne
Gaustablikk 7 bakker åpne
Sunnmørsalpane 6 bakker åpne
Se hele listen 

Mest snø siste 7 dager
Voss Fjellandsby 55 cm
Harpefossen 30 cm
Drammen 20 cm
Ørskogfjellet 20 cm
Varingskollen 20 cm
Se hele listen