Overraskende mengder med snø i Pyreneene har endelig brutt en kjede på dårlige sesongstarter i dette fine området i Syd Frankrike.

Skianlegg i sydlige Europa åpnet tidlig, eller er i ferd med å åpne, så det ser ut til at skisesongen er godt igang, og tilnærmet lik foregående år.

Spania har 10 åpne amlegg denne helgen, der Baqueria Beret og Formigal var de første til å åpne. Andorra's skianlegg GrandValira og VallNord vil gi dem selskap til helgen. Disse to åpner en uke tidligere en forventet grunnet gode snøforhold med over 1m pudder på toppene og rundt 30cm snø på bunnstasjonen.

I Sveits er den store nyheten at Crans Montana åpner, og som topper Skiinfo.com's lister over snødybde med imponerende 270cm på toppen og over én meter på bunn. Disse kommer godt inn i det gode selskap av andre skianlegg som er åpne, deriblandt Engelberg, Lenzerheide, Saas Fee, St Moritz, Verbier and Zermatt.

I Frankrike kjører de en litt annen stil, og holder seg som oftest til de offisielle åpningdatoene, selv om de har masse snø i fjellene. Tignes er de som har best forhold, og nysnø, samt at Val Thorens og Cauterets i Pyreneene er helgens sesongåpninger.

Østerrikes skanlegg på isbreene får nå selskap av tradisjonelle sesong anlegg i lavereliggende høyder.

Tux breen nær Mayrhofen i Zillertal området har fått masse snø i Oktober og November, og leder snøstatistikken med 135cm snø i de øvre nedfartene. Forholdene ser ellers meget bra ut med forventede snøfall ned mot 200m, og store områder som Zugspitzarena og Pitztal Glacier forventer begge nærmere 1m nysnø i slutten av denne uken.

Passo Tonale i Italia har mest størst snødybde om dette måles på bunn av skianlegget, der det er 280cm. Alagna Valsesia, også kalt Freeride paradise, samt Gressoney i Monterosa Regionen åpner også denn ehelgen takket være store snøfall sist uke.

Madonna di Campiglio åpner også denne helgen med 45cm i den øverste delen av anlegget. Ellers i Italia er det Cervinia som er åpen, med åpen grenseovergang til Zermatt i Sveits, en av Europas steder en alpinist bare må stå på ski en gang i livet. Livigno åpnet tidligere enn forventet sist helg, og tilbyr nå gratis heiskort førstkommende helg.

De største skianleggene i Norge, Sverige og Finland er også åpne til helgen. I Norge er det Geilo og Hemsedal som begge har ca 50cm snø i øvre delen av skianlegget, og som regner med mer snø i slutten av denne uken.

Omtrent 25 norske skianlegg holder åpne til helgen, og Jens Løland i Skiinfo.no ser frem til store mengder pudder i fjellet denne helgen: "Vi forventer store mengder snø på vestlandet, og helt opp til 70cm i enkelte områder i følge vår Snowfinder tjeneste".

I Canada har Alberta de fleste av landets åpne skiområder med alle tre områdene til Banff, samt Marmot Basin i Jasper som åpnet rekord tildlig sist helg.

På østkysten er det Mont Tremblant i Quebec som planlegger åpning til helgen, og deretter er det Whistler lenger vest som planlegger å åpne om én uke, med vinter OL bare et år frem i tid.

Lenger syd og over grensen til USA er det mange skianlegg som åpner nå rett før Thanksgiving helgen. Til tross for den hardtslående finanskrisen ser det ut til at kalde temperaturer har gitt skidestinasjonene mulighet til å produsere mye kanonsnø, og åpne tidligere enn forventet, og disse virker meget positive.

Se listen over de skianlegg i Europa med mest snø

Hvor kommer det til å snø, se listen her fra Snowfinder.

Gå inn på www.skiinfo.com for de siste snørapportene og meld deg på Powderalarmen eller diskutere direkte med over 10 000 skiløpere i vårt community.