Det er knapt noen steder i verden hvor det er en slik imponerende utsikt som fra Tirols fem isbreer, med puddersnø, ekstremt klar og ren luft, forteller Østerrikes turistsjef i Skandinavia, Bo Schou Lauridsen.

Isbreen Kaunertal strekker seg helt opp til 3 160 meter. Men allerede på 2 750 meter er det utsikt til tre land, fra restauranten Weißsee. Opp hit åpner i år en helt ny gondolbane - Karlesjoch - med oppvarmede seter. Herfra er det hele tre nedfarter med forskjelllig vanskelighetsgrad, merket svart, rødt og blått. Pluss off-piste muligheter. En snow park er særlig populær blant snøbrettkjørere, hvor utfordringene er mange.

Pitztalbreen er Østerrikes høyeste isbre, opp mot 3 440 meter. Her startet skisesongen allerede 13. september og skisentret blir brukt som treningsarena under forberedelsene til Alpine Skiing World Cup. Også her er en ny gondolbane som går opp til 3 290 meter. Snowboard Funpark på 3 100 meter og at mye er lagt til rette for barn i området, gjør Pitztal populær for skigjester fra hele verden. Familier setter stor pris på at barn inntil 10 år får gratis skipass.

Sölden-Ötztal kan vise til Østerrikes største skiområde på isbreer, og her er det absolutt garantert snø! Sölden-Ötztal har to isbreer, Rettenbach og Tiefenbach. Disse to er forbundet med en 170 meter lang skitunnel, faktisk så høyt som 3 000 meter. Sölden-Ötztal har høy aktivitet gjennom vinteren, og det starter allerede i oktober, med Maxxx Mountain Glacier den 10. - 12. FIS´ World Cup på ski går av stabelen den 25. - 26. oktober og fra 29. oktober til 2. november er det Go4travel Ski and Snowboard Opening. Og det helt imponerende ved Sölden-Ötztal er Big 3 - fjelltoppene Gaislachkogl, Tiefenbachkogl og Schwarze Schneid, alle på over 3 000 meter som kan nås med gondolbaner.

Stubai-breen blir omtalt som et kongerike av snø. Stubai har høyeste punkt på 3 210 meter. Her er det bygget en ny plattform som er kalt "Top of Tyrol". En ny gondolbane er også bygget for å bringe gjester til topps. Her oppe er det nesten så man kan miste pusten over den imponerende utsikten. Stubai er et paradis for skiglade barn, og barn opp til 10 år får gratis skipass og opp til 15 år halv pris. Det er også verd å nevne at i oktober blir Stubai brukt som arena for å teste ut 3 500 vintersportsartikler produsert av ledende merkevareprodusenter. 15.-16. november er det 8. Stubaier Telemark Festival og "Stubai Jam" den 13. desember.

Hintertuxer-breen har gondolbane - Glacier Bus 1 som er bygget med dobbeltkablingsteknikk og gir en topp behagelig tur mellom Hintertux og Sommerbergbahn. Et annet kabeltrekk, Glacier Bus 3 er antageligvis det mest spektakulære dobbeltkablingstrekk i verden som går opp til 3 250 meter. Her oppe er det panoramautsikt til blant annet Grossglockner, Dolomittene og Zugspitze. Hintertux har 86 kilometer nedfarter og opp mot 18 av disse er også sommeråpene.

Mer informasjon på www.tirolgletscher.com  

To skidestinasjoner i Tirol har nå slått seg sammen og fra desember i år er de én stor, faktisk er Großglockner Resort Kals-Matrei den største i hele Øst-Tirol. Nå er dette området kjent for mye snø, og lange vintersesonger. Großglockner Resort Kals-Matrei vil garantere at 90 prosent av løypenettet vil ha snø.
Ved at løypene ligger så høyt, oppe i 2 400 meter over havet, gjør at snøforholdene er meget gode med mye dypsnø. Her blir det preparerte flotte løyper, og selv snøbrettkjørere får full valuta for pengene. Det er også en ekstra utmerket carver slope og snow park for blant annet halfpipes. Som ekstra velkomst til ungdom betales det barnebillett til man er fylt 18 år!
Les mer på www.gg-resort.at  

SkiWelt Wilder-Kaiser-Brixental har bygget en helt ny gondolbane - SkiWelt-Kitzbüheler Alpen. Fra dalen i Brixen forbinder denne Westendorf, slik at dette området nå utgjør én komplett skidestinasjon.
Les mer på www.skiwelt.at

I St. Anton er det et multifunksjonelt sportssenter med muligheter for tennis og ballspill, bowling, squash. Selve flaggskipet her er klatreveggene. Én vegg er isklatring, også om sommeren. De øvrige har ulike utfordringer og vanskelighetsgrader.
Les mer på www.stantonamarlberg.com

Zillertall, kjent for sine gode skiforhold, den bratteste bakken i Østerrike, de beste hyttene i Alpene, og hippeste snøbrettpark. Og Hintertux-breen, med åpent skianlegg året rundt.
Det som kjennetegner Zillertall er at det alltid er massevis av snø, alt klart for ski! Her er det bygget moderne - og miljøvennlige - snøkanoner som kan holde nærmere 500 kilometer av de 640 kilometrene med løyper og nedfarter fulle av snø, året igjennom.

Med Zillertal Superskipass har du alt-i-ett-billetten for bruk i 640 km med velpreparerte bakker og 169 moderne heiser. I tillegg gir Superskipasset gratis reise med det omfattende bussystemet som dekker hele området.

Og selvfølgelig, Zillertal er ikke bare skibakker. Men på de utallige hyttene serveres det kulinariske delikatesser og spesialiteter basert på lokale mattradisjoner. Om kvelden kan du velge i elegante omgivelser, salongmusikk og dempet atmosfære, mer rustikk eller høy tirolerstemning.

Dette kan du nyte sammen med en imponerende panoramautsikt over Zillertal og Tuxalpene med overblikk over hele 55 fjelltopper. Dagen kan også avsluttes i et av de mange velværesentra, før det er tid for å finne det rette stedet for en god middag.

Så er det de stille vinterdagene uten ski, hvor du kan vandre gjennom snølandskapet, faktisk benytte over 400 km turveier. Alpene har skinnende snø og den klareste luft du kan tenke deg. Zillertal har også 16 akebakker, med til sammen 45 kilometer, og over 200 oppkjørte langrennsløyper.

For vintersesongen 2008/2009 kan alle få målt sine kjørte høydemeter og utskrevet som diagram. Dette er gratis!

Mer informasjon på www.zillertal.at