I følge Fjellinfo.no bugner det av aktivitetstilbud i fjellet, og skianleggene er blant de som nå satser sterkt på sommerturistene. For å trekke folk til fjellet frister de med blant annet bob-bane, downhillsykling, bilbaner, turtips, SPA og ulike arrangement. Det enkleste er ofte å gå for en pakkeløsning som er satt opp av den destinasjonen man ønsker å dra til, men det er jo også noe eget å ta med seg et telt og sykle innover fjellet. Da er det greit å kunne ta en heis noen hundre høydemeter og komme direkte til høyfjellet.

"Noen tar turen til topps for å nyte utsikten med en lunsj på vår restaurant, og andre for å sykle utfor ned våre spesialbygde downhill-bakker", sier Lars Thomas i Hafjell Bike Park. Selv om Hafjell er det skianlegget som har det mest varierte tilbudet av downhillløyper, er det 10 andre skianlegg som også har sommeråpne heiser med muligheter for downhill.

Her kan du se en oversikt over arrangement og aktiviteter i fjellet denne helgen

Fjellinfo.no har også en bildekonkurranse gående med sommeropplevelser i fjellet. Her kan du se innsendte bilder og sende inn dine egne.

Her får du konkurransereglene 


Fotograf: Carsten Müller (Bilde fra bildekonkurransen)

For de som er klare for mer skikjøring er det fortsatt muligheter i sommerskianleggene.

Stryn Sommerskisenter melder om avslutningshelg denne helgen, selv om heisene vil gå til 3. august. Folven Camping vil som alltid by på god stemning, og det vil også være DJ's som spiller i campen. "Closure Jam" vil foregå i miniparken i skianlegget på lørdagen.

Folgefonn Sommerskisenter holder også åpent, og kan melde om hele 6 meter snø i terrenget fortsatt, selv om det snart er august. Både heisene og parken er fortsatt åpen.

Galdhøpiggen Sommerskisenter har ca 3 meter snø i terrenget og parken skal være i god form etter Quicksilver camp litt tidligere i juli.

Her får du snødybde for sommerskianleggene i Norge