Det meldes om bra vær på flere av Norges fjelldestinasjoner. Sammen med mange arrangementer og et ubegrenset antall aktiviteter, er det duket for en knallstart på sommeren i fjellet. Alpindestinasjonene satser i år ekstra mye på å gjøre sommersesongen i fjellet så attraktiv som mulig. Det er særlig vandring, tursykling og utforsykling som er i fokus. Hele 10 alpinanlegg har heiser som kan frakte deg og sykkelen din til toppen av alpinanlegget, enten det er for utfordrende utforsykling nedover spesialbygde løyper, eller for å nyte en rolig sykkeltur i høyden.

Hafjell
Hafjell Bike Park er Norges største terrengpark for sykling, og den første som åpnet for sykling med heis opp igjen. "Sykkeltilbudet er utvidet med nye løyper, større sykkelpark i utleie, mer varer i Bike Shopen, flere åpne kafeer, kiosk og ny sykkeltrasè nordover fra Mosetertoppen mot Liesetra, sier Lars Thomas i Hafjell Alpinsenter til Fjellinfo.no.

Narvik
Narvik har også åpnet for utforsykling med heis og heisen holder nå åpen til kl 1 om natten! "Utforsykling i midnattssol er virkelig noe som er spektakulært og må oppleves", sier David Krüger i Narvikfjellet AS. Heisen kan selvfølgelig også brukes av andre som ønsker fin utsikt, en gåtur i fjellet eller en sykkeltur med toppen som utgangspunkt.

Kongsberg og Grefsen
I Kongsberg åpnet de for downhill sykling med heis den 14 juni. "Det ble en bra start på sykkelsesongen i Kongsberg Skisenter. Bra vær og fine løyper gjorde susen. Vi kjører fortsatt T-krok med heisinnfesting til syklene, men vi kjører heisen helt til topps som er 1,6 kilometer og 330 meter høydefoskjell, sier Peer Bakke i Kongsberg Skisenter. Oslo Skisenter (grefsen) vil også åpne for downhill sykling ganske raskt, men det er fortsatt litt preparering og vedlikehold av løyper som skal til.

Oppdal
Til helgen åpner også Oppdal Bike park, som er rangert som en av de bedre sykkelparkene i Norge. Da åpner de gondolen i Hovden som bringer deg til utforløypa deres. Denne betegnes som spektakulær og utfordrende, i tillegg til at den er Norges beste, sier Tore Meirik som er ansvarlig for Oppdal Bike park.19. juli åpner vi en heis til som tar syklister og turgåere opp til Vangslia, og her blir det minimum tre løyper, legger Meirik til.

Fjellinfo:
"Vårt mål med Fjellinfo.no er blant annet å vise frem litt av hva fjelldestinasjonene har å by på, og at man absolutt bør vurdere en aktivitetsopplevelse i fjellet i sommer. Skidestinasjonene blir til sommerdestinasjoner nå på våren og i tillegg til flott turterreng, kjører mange heisene for sykling, samt bilbaner, bob-baner med mer", sier Jens Løland som er prosjektleder for Fjellinfo.no

Fjellinfo.no melder om disse åpningsdatoene for utforsykling med heis:
Hafjell Bike Park      Åpnet
Narvikfjellet             Åpnet
Kongsberg               Åpnet
Oppdal Bike Park     21. juni
Geilo Pinkpark         21. juni
Hovden                  28. juni
Beito Bike Park          1. juli
Skeikampen              5. juli
Gålå                         7. juli
Her får du sykkelrapport