Skikjørerne har denne sesongen hatt mange skianlegg å velge mellom selv i mai. Skianleggene har i år vært oppe rekordlenge, og listen over pudderdager har vært lengre enn på mange år for de fleste. Folgefonn sommerskisenter, som er det første som har åpnet for sommeren, åpnet før 10 vinter skianlegg hadde stengt heisene. Røldal skisenter har avslutningshelg nå til helgen, og det blir en topp pinsehelg med hoppkunkurranser, gode snøforhold med mer, sier Oddvar Bratteteig i Røldal Skisenter til Skiinfo.no. Røldal har fortsatt over 3 meter med snø, så det kommer nok til å holde seg langt ut i mai.

Skianleggene kommenterer:

Kongsberg
Kongsberg Skisenter har hatt sin nest beste sesong gjennom 41 års drift. Vi startet sesongen i slutten av november og hadde siste skidag 20. april. Nå er skisenteret stengt for vedlikehold, men vi starter opp med downhill sykling i juni og gleder oss til helårsdrift i Kongsberg Skisenter, sier Peer Bakke i Kongsberg Skisenter.

Gaustablikk
Her på Gaustablikk har denne sesongen vært en rekordsesong både i omsetning og antall besøkende. Vi har ikke hatt like mye snø på 20 år, og det ligger fortsatt godt med snø her, sier Lars Svartdal i Gaustablikk Skisenter

Haukelifjell
Haukelifjell Skisenter hadde sesongavslutning 4.mai og har dermed avsluttet en meget god 07/08 sesong, været tatt i betraktning! Med unntak av januar hvor det var mye vind og stengte fjelloverganger, så har de andre månedene og spesielt påsken hatt stor vekst, sier Halvor Vinje i Haukelifjell Skisenter. I forhold til gjennomsnittet av sesongene 03/04 og 04/05, har vi for 07/08 en omsetningsøkning på 135% i heiskort og skiutleie, dette er altså veksten over en treårsperiode.

Sirdal
I Sirdal meldes det om den fjerde mest snørike vinteren siden Sira Kvina startet målingene i 1971. Som følger av dette kunne alpinanleggene åpne tidlig i desember, men likevel bar vinteren preg av mye ruskevær, spesielt i helgene. Turistinformasjonen melder om en liten økning i antall besøkende, internbussen økte med 78% i forhold til i fjor, sier Anita Vik i Sirdalsferie.

Tryvann
For Tryvann Vinterpark med 187 skidager ble det den nest beste sesongen, rett bak rekordsesong 2005/2006. Til tross for mild vinter i Oslo, åpnet Tryvann allerede 17.november, og kjørte som planlagt til 13.april. Dette takket være Snø24 snø system og gunstig mikroklima.

Trysil
Vi har hatt tidenes sesong med nye rekorder både i antall skigjester og kommersielle overnattinger. Vekst fra alle markeder, i alle perioder og en lang snørik sesong, sier Turid Viken i Trysilfjellet Alpin AS.

Skeikampen
Vi har hatt tidenes sesong på Skeikampen med økning i omsetning både i skianlegget og på våre overnattingsteder. Puddersnø i april, sier jo sitt, og vi har hatt den beste sesongen på 20 år med tanke på snømengde også, sier Irene Thorsplass på Skeikampen.
Markedsmessig er det på de utenlandske markedene vi har størst vekst, med 83 % økning av tyskere, og 32 % vekst på nederlendere. Danmark har også en sterk vekst på 16% og utgjør nå 43 % av alle de besøkende vintergjestene på Skeikampen, legger Thorsplass til.

Beitostølen
Her på Beitostølen har det vært en kjempefin sesong med mye snø, og godt belegg med overnattingsgjester. Totalomsetningen i Beitostølen Resort som består av hoteller, hytter og leiligheter fordelt på 2000 senger og skianlegg har økt med 9%, sier Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Kvitfjell
Gjennom de siste to sesongene har Kvitfjell hatt en trafikkøkning på til sammen 49%. I år hadde vi 23% flere gjester enn i fjor, men den mest inspirerende tilbakemeldingen for oss i år er at 97% av våre gjester mener at skiopplevelsen i Kvitfjell stod til hva de forventet på forhånd (Qualitycheck). Vi har allerede begynt nedtellingen til planlagt åpningsdato 25 oktober, sier Eskil Solberg i Kvitfjell alpinanlegg.

"Alle skikjørere jeg har snakket med om skisesongen i år er enige om at det har vært en knallsesong, og den beste på mange år. Skiinfo har fått inn tusenvis av bilder fra denne skisesongen, og mange av våre brukere i Skiers Lounge har fått logget over 40 skidager, sier Jens Løland i Skiinfo.

Langrenn
Det er fortsatt gode muligheter for langrenn, og Skiinfo gir deg her en oversikt over hvilke destinasjoner som har langrennsløyper åpne:
Sjusjøen 300 km
Åseral 62 km
Hovden 42 km
Gol-Golsfjellet 6 km

Sommerski nå
Sommerski mulighetene åpner seg også nå, og Folgefonn har allerede åpnet (1. mai).
Folgefonna sommerski har nå nok snø til at to av verdens høyeste menn oppå hverandre ville ha forsvunnet. Med friskt sommerski-mot og knallforhold er det duket for en sommersesong på Folgefonn du sent vil glemme. Folgefonn har i år engasjert Emil Fossheim som til vanlig er parkansvarlig på Geilo, for å holde parken på Folgefonna i topp stand hele sommeren, sier Pål Bentsrud i Folgefonna ski og snowboard camp til Skiinfo. De har nå mellom 7 - 12 meter snø avhengig av hvor i anlegget man måler, og dette nærmer seg rekord, legger Bentsrud til. Sesongkortet på Folgefonn varer fra 1. Mai til 1. September, og de tar sikte på å kanskje ha åpent helt til høstferien. Sjekk snørapporten fra Folgefonna  

Galdhøpiggen sommerski senter (Juvass) åpner til helgen, 10. mai. Masse snø, og toppen av Galdhøpiggen en kort tur unna, vil nok friste mange! De har også Norges lengste bre-skitrekk på hele 1400 meter.