Det er fortsatt flere helger med mulighet for ski igjen denne sesongen, og Røldal melder om avslutning den 12. mai. Dette er faktisk nesten to uker etter at Folgefonn sommerski senter har åpnet bakkene sine, og to dager etter at Galdhøpiggen sommerskisenter har sitt skianlegg. "Med snøforholdene som Norge har nå, må skiene for all del ikke legges i boden enda. Det er nå man har mulighet til å nyte mindre folksomme bakker, mer urørt pudder og samtidig få rimelige restplasser. At solveggen varmer litt ekstra nå i april er jo heller ingen ulempe", sier Jens Løland Norgesansvarlig i Skiinfo.no.

Den siste uken har både Stryn og Gålå fått over en halv meter snø, og 37 andre skianlegg har meldt om nysnø i noe mindre mengder. Når også 51 skianlegg i Norge melder om over 1 meter med snø i terrenget på toppstasjonen, ser dette nærmest ut til å bli en rekordvinter med tanke på snødybde. I følge Snowfinder meldes det ikke om store mengder snø den kommende helgen, men med snøforholdene som er nå skal ikke det by på noe problem. Noe lett nysnø vil komme i mange av skisenterene.

Skisenterene med mest snø er disse (Toppstasjon, terrenget):
Stryn 510 cm
Røldal 470 cm
Voss Fjellandsby 430 cm
Strandafjellet 300 cm
Sunnmørsalpane 300 cm
Gaustablikk 290 cm
Hele listen finner du her

Norge er så heldige å ha høytliggende sommerskisentre som gjør det mulig å stå på ski om sommeren også. Disse skisenterene må så å si graves frem når våren kommer, og det er store utfordringer for vegvesenet å brøyte veien frem til de. I følge Folgefonn Sommerskisenter er det hele 8 meter snø i snitt der oppe nå, så det er lett å skjønne at dette byr på brøyte utfordringer.

Sommerskisenterene sine åpningsdatoer:
Folgefonn Sommer Skisenter 1. Mai
- Folgefonn har i år engasjert Emil Fossheim som til vanlig er parkansvarlig på Geilo, for å holde parken på Folgefonna i topp stand hele sommeren, sier Pål Bentsrud i Folgefonna ski og snowboard camp til Skiinfo. De har nå mellom 7 - 12 meter snø avhengig av hvor i anlegget man måler, og dette nærmer seg rekord, legger Bentsrud til. Sesongkortet på Folgefonn varer fra 1. Mai til 1. September, og de tar sikte på å kanskje ha åpent helt til høstferien. Folgefonna Ski og Snowboard camp er sommerens store happening på Folgefonna hvor 15 personer jobber for å få parken i god nok stand til å ta imot kjørere i verdensklasse. Campen varer i to uker, fra siste uken i juni til og med første uken i juli.

Galdhøpiggen Sommer Skisenter 10. Mai
- Galdhøpiggen Sommerskisenter ligger ved foten av Nord-Europas høyeste fjell, 1850 m.o.h. Disse har Norges lengste bre-skitrekk på hele 1 400 meter, og er ofte brukt av alpinlandslag og klubber fra inn og utland. Webkamera Galdhøpiggen Sommerskisenter

Strynefjellet Sommer Skisenter 30. Mai
- Strynefjellet er stedet for off piste om sommeren, og kan by på mange gode toppturmuligheter i tillegg. Bretrekket i Stryn blir lagt ned denne vinteren, men det er allikevel supre toppturmuligheter. Stolheisen i nedre delen er et veldig godt tilbud, og topptur og frikjøringsmulighetene er akkurat like gode som før, sier Håvard Skibenes, styremedlem i sommerskisenteret.

Skisenterene som stenger senest:
Røldal 12. Mai
Hemsedal 4. Mai
Trysilfjellet 4. Mai
Haukelifjell 4. Mai
Gol Skisenter 1. Mai
Oppdal 27. April
Beitostølen 27. April
Hele listen over sesongslutt datoer
(Disse datoene er per 10.4.08, og kan forandre seg avhengig av snømengde, besøk med mer)

Noen forslag til skisenter i alpene som har åpent om sommeren:
2 Alpes 14. Juni - 30. August (Frankrike)
Tignes 21. Juni - 31. August (Frankrike)
Val d'isere 28. Juni - 15. August (Frankrike)
Zermatt (Sveits)
Saas Fee (Sveits)
Verbier (Sveits)
Gstaad (Sveits)
Cervinia (Italia)
Ghiacciao Presena (Italia)
Stelvio (Italia)
Skiinfo.com har snørapport fra alle alpedestinasjoner på norsk 

Bilder fra Folgefonna sommerskisenter fra 2007 sesongen:


 
Skikjører: Daniel Josefsen
Fotograf: Bård Svardal


Skikjører: Even Singstad
Fotograf: Bård Svardal

Sjekk ut flere bilder her