Det så stygt ut for Fred da han kunne konstatere at det ikke var den riktige klippen han dro ut fra i 80 km/t. Han forteller at han i løpet av brøkdel av sekund var sikker på at han skulle dø, men da han så at det var snø i landingen, tenkte han at dette faktisk kunne gå bra. Fred klarte å gjennomføre sin kjapt uttenkte "plan B" akkurat som han ville. Den besto i å lande på ryggen for å fordele krasjen på hele kroppen. Landingen var ganske flat og med forholdsvis tung snø. Fred ble liggende under snøen med staven stikkende opp slik at han kunne vifte med denne og vise de andre at han levde og hvor han lå.

Etter at han var oppe av snøen igjen, var det bare å klikke på seg skiene og kjøre ned til helikopteret. Mannen bak Perfect Moment-filmene, Thierry Donnard, insisterte på at Fred skulle dra til sykehuset i Sion, noe Fred i utgangspunktet ikke var helt enig i siden han følte seg bra. På sykehuset kunne de konstatere en mindre skade på leveren, og Fred har nå fått seks ukers skiforbud.

Fred håper ingen vil bli fristet til å slå denne rekorden, da han mener dette ikke har noe med skikjøring å gjøre. Et klippehopp med ski skal landes på beina, sier Fred.

Kilde: www.ultrasport.no