På enkelte skidestinasjoner er det ventet kraftige snøfall, som i Røldal (90 cm), Eikedalen (81 cm) og Sauda (52 cm) i løpet av helgen. Dette er prognoser fra Skiinfo sin Snowfinder som regner om nedbør til snø i centimeter basert på ulike parametre. Dette blir gjort i samarbeid med Storm Weather Center.

Selvfølgelig kan ikke Skiinfo garantere at det kommer akkurat disse mengdene med snø, men det er gode indikasjoner på hvor snøen vil falle, og hvor mye. På grunn av temperaturer på pluss-siden har snødybden i en del skianlegg blitt redusert noe, men det gode grunnlaget har holdt seg godt jevnt over. Så det er fortsatt masser av snø, selv om det er litt grått og bart i en del av storbyene.

Forventet snøfall torsdag - søndag:
Røldal 90 cm
Eikedalen 81 cm
Strandafjellet 60 cm
Voss Fjellandsby 56 cm
Sauda 52 cm
Strynefjellet 44 cm
Sunnmørsalpene 43 cm
Hovden 32 cm
Åseral 11 cm
Oppdal 9 cm
Geilo 7 cm
Beitostølen 6 cm
Trysilfjellet 6 cm
Hemsedal 6 cm
Snowfinder gir deg hele oversikten og hvilke dager snøen kommer.

Snøfall siste 7 dager:
Oppdal 65 cm
Ålen 40 cm
Voss Fjellandsby 30 cm
Voss Resort 15 cm
Narvik 15 cm
Alle skianlegg som har fått snø siste uken

Oppdal
Oppdal har fått veldig godt med snø den siste uken, og det kom hele 65 cm til sammen på forrige søndag og mandag. I følge snøhistorikken for den siste uken har temperaturen akkurat holdt seg på minussiden, men det har blåst en del. Allikevel kan man nok forvente ordentlig godt føre på Oppdal nå. Temperaturen for de neste dagene ser ut til å ligge på -3 til -7 grader og det vil komme litt nysnø.

Hemsedal
Her meldes det om noen plussgrader den siste uken, men det er fortsatt halvannen meter med snø i terrenget i følge skianleggets rapporter til Skiinfo. Temperaturen i helgen vil holde seg mellom -3 til - 7 grader, og lette snøfall er ventet. Hemsedal holder alle bakker og heiser åpne i helgen, og venter godt med besøk. Her kan også alle få prøvd seg som sjåfører i vanskelige forhold med Volvo Driving Academy denne helgen.

Beitostølen
På Beitostølen går det også mot kaldere dager, og temperaturene ventes å være mellom -3 til -7 grader. Alle bakker og heiser holdes åpne, og den nye terrengparken kan gi utfordringer til enhver. På andre siden av dalen ligger Raudalen som har FIS-godkjente løyper og som er en del brattere enn i hovedanlegget. Det meldes om en snødybde på halvannen meter, og -2 grader der oppe i dag.

Skeikampen
Sol, rikelig med snø og topp forhold i bakkene ga en drømmestart for vinterferiegjestene på Skeikampen. "Nærmere 10 000 besøkende var ventet hit i denne vinterferien, og vi merker godt at hele landet har vinterferie på samme tid", sier Irene Thorsplass i Thon Hotel på Skeikampen. Skiløperne velge mellom 600 km med nypreparerte langrennsløyper som starter rett utenfor hotelldøra, eller kose seg i den familievennlige alpinbakken. Med godt over meteren med snø, skulle det være nok for de fleste.

Sirdal
Alpinanleggene i Sirdal melder om meget gode snøforhold, selv med de siste dagers nedbør er det fremdeles opptil 130 cm snø i anleggene. I dag er det -1 grad, og godt med skikjørere i bakken. Rundt 2500 personer kjørte i bakkene på Ådneram, Fidjeland, Ålsheia og Tjørhomfjellet på onsdag, og fremdeles er det god kapasitet til å ta imot enda flere. "Løypekjørerne har preparert omkring 220 km med langrennsløyper denne uken, og disse ser ut til å ha blitt brukt flittig", sier Anita Vik i Sirdalsferie.

Geilo
Etter noen dager med litt plussgrader går Geilo kaldere dager i møte med minusgrader og litt snøpåfyll. Dette sikrer gode forhold i helgen, på det allerede 1 meter tykke grunnlaget med snø. Alle nedfarter og heiser holdes åpne, og det er et tett program med aktiviteter og arrangementer. De har også frokostski for morgenfugler som vil ha helt nypreppete spor på lørdags morningen.

Haukelifjell
Haukelifjell Skisenter i Vågslid, melder om fantastisk flotte forhold i vinterferiedagene. 60km preparerte skøyte/skispor ute i terrenget hvorav halvparten i høyfjellet. "Selv med mildværet som har passert de siste dagene, måler det fortsatt over 170cm snø, og det er litt kaldere igjen nå, sier Halvor Vinje i Hakelifjell alpinanlegg. Alle tre heiser går fulle hele dagen, og i løypene ute i terrenget er mange familier ute og koser seg med kvikklunsjen.

Rauland
I Rauland som melder om 130 cm snø har du mulighet til å skli/raile over taket på Drammensbussen. Dette er i forbindelse med den årlige happeningen BUSrail open i Rauland. Dette er en konkurranse med flere railer, og hele 15 000 kr ligger i premiepotten. Der blir det garantert stemning.

Gålå
På Gålå meldes det om det de kaller "God gammeldags vinter", med den mest snørike vinteren så langt på mange år. Det er fortsatt fine forhold i løyper og bakker, og allerede mot helgen er det meldt kaldere vær og snø. Vinterferiefolket koser seg, men for den som enda bare drømmer seg til fjells finnes det så vidt litt muligheter. Skulle du ønske deg action utenfor skibakken finner du her aktiviteter som kjelkeaking, snørafting, skiskyting og hundekjøring.

Bilde: Fra Gålå. Ole Johan Stokke i svevet, tatt av skiinstruktør Jorrit Okkema