Danseforestillingen "MOT HIMLALEITE! Sauda tour en l'air" blir et av Kulturhovedstaden Stavanger2008's mest spektakulære prosjekter. Forestillingen forener naturens stille storslåtthet med menneskelig fysisk utfoldelse og involverer profesjonelle dansere og musikere, skiakrobater, lokale kor og Norges mest kjente balansekunster. Nærmere 100 aktører vil delta i forestillingen som vises i et ruvende utendørs snøamfi i et av Norges flotteste skianlegg i Sauda i Ryfylke 6. - 8. mars.

Dans, skiakrobatikk, balansekunst, musikk, 3-D animasjon, lyd, lys og pyroteknikk er elementene i forestillingen som koreograferes av Norges fremste koreografer på dans i friluft, Leif Hernes og Anne Grete Eriksen i Dansdesign. Dansdesign var ledende koreografer for åpnings- og avslutningsseremonien under OL og har gjort seg bemerket gjennom en rekke spektakulære forestillinger, både nasjonalt og internasjonalt.

Til sammen vil rundt 100 utøvere stå for det sceniske forløpet i snøhenget: profesjonelle dansere og musikere, ekstremsportutøvere - deriblant Andreas Håtveit, som er blant de tre beste jibberne i verden og Norges mest kjente balansekunstner, Eskil Rønningsbakken. Lokale aktører i form av kor, statister og lokale snøkjørere vil også delta. Bjarne Kvinnsland komponerer musikken til forestillingen.

Med plass til nærmere 4000 publikummere på arenaen under de fire forestillingene som skal vises i Djuvsbotn, er Mot himlaleite! Sauda kommunes største kulturløft noensinne. Sammen med kommunen inviterer Stavanger2008 til en storstilt vinterhelg i fjellet ved Sauda Skisenter med folkefest på vei opp til Djuvsbotn, 600 m.o.h, med eller uten ski på bena. Det blir billettpakker som inkluderer transport (fra Stavanger, Karmøy og Haugesund) og dagskort i skibakken, for de som ønsker det.

Forberedelser og prøver:
o I Oslo: Danseprøver i regi av Dansdesign frem til 15.2. Kostymeprøver mot slutten av januar.
o I Bergen: Arbeid med kostymer av Indrani Balgobin.
o I Sauda: Diverse aktiviteter, bla kor- og musikalske prøver, skiaudition for lokale skikjørere (27.1.). Prøver på arena fra siste uke i februar.

Spilleplan:
6.3. kl. 19.00: Premiere
7.3. kl. 19.00: Forestilling
8.3. kl. 19.00: Forestilling
9.3. kl. 19.00: Ekstraforestilling
Sted: Djuvsbotn, Sauda Skisenter, Svandal, ca 5 km fra Saudasjøen.

Nett:
Om forestillingen, billetter, transport og overnatting: www.mothimlaleite.no
Om koreografene: www.dansdesign.com  
Om Stavanger2008: www.stavanger2008.no
Om Ryfylke: www.ryfylke.com