Jeg, Jonte Ejvemark og min venn Nils Sörlin har etter mye om og men kommet i vei på vår USA reise. Sjukt Fett!! Det første vi klarte å gjøre var å kjøre ut fra USA og inn i Canada. Ikke helt etter planen, men det er en annen historie.

Etter tre timer i Whistler kom vi fram til at dette stedet ikke helt var hva vi hadde drømt om de seneste 8mnd. på jobben hjemme. Det var dyrt og en masse med mennesker så vi tok enda et spontant valg. Morgenen etter sto vi å trampet i heiskøen i Revelstoke. Litt slitne etter å ha pressa dodgen hele nattan.

Revelstoke er en liten by midt ute i ingenting. Cat-skiing og Heli-skiing har i mange år vært populært her, men nytt for i år er en gondolheis og en fireseter. Noe som åpner opp for nye muligheter for oss med litt tynnere lommebok. Skikjøringen var "grymt bra". Med 30 cm nysnø lekte vi oss i terreng som bydde på store felt, skog og en hel del klipper. En 15 årsplan er i full gang med å forvandle denne lille Cowboy byen til en av Nordamerikas største resort. Så pakk baggen, kast skiene på skulda og reis til Revelstoke før det blir for folksomt.

Lake Louise, Sunshine Village og Norquay ligger alle i tilknytning til Byen Banff. Her kunne vi bo gratis hos en kompis. Hele området er en stor og meget vakker nationalpark. Store fjell som kunne passet inn i vilken som helst cowboy film. Her fantes det ikke så mye snø så skikjøringen ble mer vakker enn utfordrene. En av dagene kunne Sunshine Village by på kjendisslalom med politi sjefer og "Skitsnygga tjejer".
Vi var der og opplevde stemningen og kjente på åssen det var å være i skyggen av kjendisene.

Etter noen skidager uten snø bestemte vi oss for å dra videre. Ryktene går fra sted til sted og en fugl visket oss i øret at Fernie har en toppsesong, noe vi ikke ville misse. Etter noen timer i bilen var vi på plass i svenskeleieren Fernie. En hel haug med andre skandinavere hadde også funnet frem hit.
Moro å sladre litt på svensk igjen og høre om andres herlige eventyr.
Fernie har en riktig bra sesong i år og skikjøringen er varierende og spennende. Vi fikk oppleve tre svinkalde dager uten noen større uttelling av det hvite gullet. Vi misset snøen men noen uker og satte oss nok en gang bak rattet.

Vi sitter i skrivende stund i selveste høykvartalet av Jackson Air Force. Veggene er fylt med bilder på sinnsyke amerikanere som kaster seg utfor stup helre enn klipper. På TV'en ruller Terminator 2, Dodgen står utenfor i snøstormen. Den amerikanske atmosfæren overøser med nye inntrykk her. Og som sagt det snør, og det snør kraftig!!

Take care, vi snakkes snart igjen!

Tekst: Jonte Evjemark
Foto: Nils Sörlin og Jonte Evjemark