Skiinfo.no kan i samarbeid med Storm Weather Center melde om følgende vær for helgen. Natt til søndag er det muligheter for litt snø i Sør-Norge. Fjellstrøkene på Vestlandet vil trolig få mest snø, selv om det trolig ikke er snakk mer enn 10 cm. Østafjells blir det opphold flere steder, men det vil trolig komme litt spredt snø enkelte steder. På Julaften vil trolig mesteparten av nedbøren falle som regn i lavlandet, men snø i høyfjellet. Ellers mye pent vær.

Flere skidestinasjoner har også den siste tiden opplevd et meteorologisk fenomen som kalles "temperaturinversjon". Meteorolog Bjart Eriksen i Storm Weather Center forklarer inversjon slik: En inversjon oppstår som regel ved at bakken avkjøler lufta i de nederste nivåene i atmosfæren. Dette fører til at lufta nærmest bakken får en lavere temperatur enn lufta i høyere luftlag. I Norge er inversjon veldig vanlig fenomen på vinterstid. En inversjon er vanligvis på sitt sterkeste like før soloppgang. Inversjoner brytes som regel opp utover dagen når sola har stått på, og varmer opp bakken som igjen varmer opp den kalde/kjølige lufta i inversjonslaget. Eksempelvis melder Trysil i dag om + 5 grader på toppstasjonen og - 12 grader på bunnstasjonen.

Alpint
Det er derfor veldig mange skidestinasjoner som kan melde om supert føre. På toppen av snødybde skalaen ligger Voss Fjellandsby med 135 cm snø. Andre destinasjoner som har godt med snø er Sjusjøen (75 cm), Trysilfjellet (75 cm), Oppdal (70 cm) og Norefjell (70 cm).
Totalt er det hele 50 destinasjoner som har over 30 cm snø, så dette lover godt for alle de som skal ut på ski i juleferien. Listen over snødybde i Norge (http://www.skiinfo.no/Snorapport-Snodybde-7693-no.jhtml )

Langrenn
Det ser også veldig lyst ut for de som ser frem til langrennsturer. 26 destinasjoner har over 1 mil med preparerte langrennsløyper. Og på toppen over antall km oppkjørte løyper ligger Golsfjellet. De har hele 264 km oppkjørte løyper, og Sjusjøen følger hakk i hel med underkant av 200 km. Både Ål, Gålå, Hemsedal og Beitostølen har også over 100 km med løyper klare til å bli tatt i bruk av store og små. Listen over Langrenn i Norge (http://www.skiinfo.no/snowreport/nordic.jsp )

Alpene
Skiinfo.com kan melde om en knallstart på sesongen i alpene med kraftige snøfall. Dette gjelder de fleste alpelandene, men Frankrike og Sveits har fått mest snø. Temperaturen har holdt seg godt på minussiden de fleste steder, og det betyr at snøen fortsatt er god og myk uten skare. Så alle dere som har bestilt skiferie i alpene denne sesongen, har god grunn til å håpe på gode snøforhold.