Det betyr at Trysilfjellet kan garantere gjestene sine snø under skiene. Fortsatt er det den tidligere snøgarantien som ligger i bunn: Fra 15. november til 14. desember garanterer vi minst 8 kilometer nedfarter og 620 meter fallhøyde. Samme garanti gjelder også i perioden 21. april til 1. mai.

Trinn to er det nye - og unike: Fra 15. desember til 20. april garanterer vi minimum 20 kilometer nedfarter og 620 meter fallhøyde. I tillegg garanterer vi at du kan komme deg fra Trysil Høyfjellssenter til Trysil Turistsenter og tilbake med ski på beina.

Turid Backe Viken vet ikke om andre skidestinasjoner i verden som kan skilte med noe lignende.
- Folk sier at dette er dristig, men ser en på statistikken for tidligere år er det ganske trygt å kunne gi en slik garanti, sier hun.
- Snøgarantien fungerer slik at gjestene får pengene sine tilbake om vi ser at vi ikke kan oppfylle garantien senest 24 timer før ankomst. Dette gjør det helt trygt for gjestene å bestille en skiferie i Trysil.
Trysil er snøsikkert, og Backe Viken tror ikke snøgarantien vil slå inn neste sesong heller.
- Vi er velsignet med mye snø, og når en slår dette sammen med vårt avanserte snøproduksjonsanlegg, er det nokså sikkert at også neste sesong blir vellykket i Trysil, sier hun.

Trysilfjellet åpner sesongen 27.oktober.