Deltakerlisten foran det tiende arrangementet i rekken viser at veko er blitt en internasjonal begivenhet. I år får norske utøvere prøve seg mot verdenseliten innenfor de fleste former for ekstremsport. I løpet av syv dager blir det blant annet verdenscup og prøve-vm i akrobatikk med paraglider, europacup i swooping (fallskjerm) og den mest spektakulære utfor-padlekonkurransen i Europa.

­Spår spektakulær sykling
Fra å være en liten festival for venner på Voss har det utviklet seg til å bli en ekstremsportfestival som er kjent over store deler av verden. Dette viser antallet utenlandske deltakere og akkrediterte medier fra flere land. Daglig leder og ildsjel Kaia Finne har stor tro på at sykling vil fange manges oppmerksomhet i år, ikke minst på grunn av den nybygde løypa i Bavallen.

- Slopestyle-konkurransen på sykkel vil bli en fantastisk opplevelse, både for utøvere og tilskuere. Det tør jeg nesten garantere, sier Finne.

De amerikanske syklistene Cameron McCaul, Matt Hunter og Andrew Shandro er kjent for sin fryktløse stunts på sykkel. McCaul er amerikansk mester i slopestyle og skal blant annet kjempe med de norske supertalentene Trond Hansen og Niels Windfeldt.

-Snø på fjellet
Men syklistene er ikke alene om å ha utøvere med ekstraordinære ferdigheter. I klatregrenen kommer de internasjonale stjernene Leo Houlding og Alex Huber. I padlegrenen er norske Mariann Sæther storfavoritt. En annen gren som er i ferd med å få fotfeste på Voss er kiteboarding. De ledende norske utøverne Tuva Jansen, Sigve Botn og Bjørn Kaupang kan trolig observeres i lange svev over Vangsvatnet når Veko sparkes i gang søndag.

- For å toppe det hele har værgudene sørget for snø på fjellene rundt Voss. Store deler av den norske ski- og snøbretteliten har meldt sin ankomst til freeridekonkurransen på Vikafjellet mandag, sier Kaia Finne.

Foto:
Cameron McCaul og Andrew Shandro har store forventninger til slopestyleløypen i Bavallen.