Først ned!
Ski Out Race er starten på det driftssjef Jan Linstad i Trysilfjellet Alpin håper skal bli en årlig tradisjon i Trysil.

- Ski Out Race starter fra toppstasjonen på Toppekspressen på 1100 meter. Derfra bukter løypa seg 5,9 km gjennom røde, grønne, blå og svarte løyper til bunnen av Høgegga, noe som gir en høydeforskjell på 522 meter, forklarer Linstad. Løypetraséen passer dermed til både familier og den kvasseste skikjøreren.

Linstad håper og tror at føret vil holde bra til rennet. Om sola skulle tære for hardt på snøen blir det alternativ målgang i Brynbekken.

Rennet er klassedelt med herre-, dame-, junior- og familieklasser. Trysilfjellet lover klassevis fellesstart med skarp kniving mellom de beste. Løperne velger selv skiutstyr, men veivalget er tvungent med pliktporter alle må kjøre innom. Premielista er velfylt, med blant annet sesongpass, ski og snowboard.

Årets siste skihelg
Ski Out markerer avslutningen på årets skisesong i Trysilfjellet. På Trysil Turistsenter og på Skihytta stenger heisene 22. april, mens det på Trysil Høyfjellsenter er full rulle i bakkene til og med 1. mai.

Ski Out er framfor alt familienes skihelg i Trysil, med masse barne- og familieaktiviteter. Med Ski Out Race har avslutningshelga fått en ny dimensjon tilpasset de yngre skifantastene og aktive skiløpere.

Fakta om Ski Out Race
· Ski Out Race går lørdag 28. april klokka 12 på Trysil Høyfjellssenter i Trysilfjellet.
· Løypa er 5,9 km lang med start på toppen av Toppekspressen (1100 moh) og mål nederst i Høgegga (608 moh).
· Herre-, dame-, junior- og familieklasser. Klassevis start.
· Gratis påmelding til TrysilGuidene helt fram til start.
· Konkurransekriterier: Førstemann ned. Tvungent løypevalg med pliktporter. Valgfritt utstyr.
· Premiering til de beste løperne. I tillegg blir det trukket premier blant de øvrige løperne.