Hemsedal er en av fem frikjøringskonkurranser i nyetablerte Norway Freeride Cup, som sammen med Lofoten Freeride, Sauda Backcountry Challenge, Røldal Freeride og Stryn Freelinejam skal kåre Norges frikjøringskonger og -dronninger i løpet av 2007.

Konkurransen i Hemsedal førstkommende helg har 150 deltagere og mange kjente navn på startlistene; John-Håvard Grøgard, Per Mundhjeld, Jørgen Valde, Torgrim Vole, Magnus Tveito, David Magnusson, Asbjørn Eggebø Næss, Kristian Møkleby, Martine Gleditsch og Marianne Harlem, som konkurrer om 100.000,- kr i premiepotten.

Norway Freeride Cup har gjort avtale med Field Production som kom med filmen Welfare i fjor. Produsent Filip Christensen skal filme fra alle konkurransene, og i Hemsedal stiller Field Production i tillegg med egne kjørere som PK Hunder, Even Sigstad og Anja Alm Gardli som vi kjenner best fra jibbearenaen. Dokumentarfilmen vil vises på TVNorge til høsten og en rekke filmfestivaler.

Hemsedal Skisenter oppfordrer alle publikummere som er glad i ski, fjell og snø å få med seg fjellets gladiatorer i kamp med naturen og konkurrentene. På publikumsarenaen i fjellet blir det gratis BBQ, gratis lån av neste års ski fra Black Diamond, skredsøkertest og konkurranse med leverandøren Pieps, Dj og hygge med kjørere og publikum. Området der konkurransen arrangeres byr også på flotte toppturmuligheter for publikummere som vil kombinere topptur og konkurransen. Det settes opp gratis skibusser som vil gå i kontinuerlig trafikk mellom skisenteret og konkurransearenaen i fjellet da det er begrenset med parkeringsplasser i fjellet.

Foto: Johan Wildhagen
Kjører: Magnus Tveito, vinner telemarksklassen herrer 2005