Gjennom frivillige lag- og organisasjoner har prosjektgruppa for tidenes største konsertevent i Sauda engasjert over 60 personer til dugnadsarbeid frem mot lørdagens eksplosjon. Da spiller det legendariske rockebandet TNT i Sauda skisenter. Kanskje aller mest kjent for låter som "10.000 lovers" og "Seven seas". I sitt tredje tiår på veien holder de fremdeles koken, og hvem har vel ikke latt seg imponere av gitarist Ronny Le Tekrö sine gitarsoloer i ypperste verdensklasse!

Budsjettet for det ambisiøse prosjektet er på rundt 700.000 kroner, og mye av pengene har gått til førsteklasses scenerigg med det ypperste innen lyd og lys. Dette er for å få testet ut skisenteret som en arena for neste års gigantiske kulturevent i regi av Kulturhovedstad Stavanger2008.

Det er også et poeng for arrangøren å teste ut logistikken og infrastrukturen i Sauda denne dagen, derfor er det satset på et godt skyttelbusstilbud mellom sentrum og skisenteret. Disse vil starte tidlig på dagen, slik at man kan være i skibakken fra morningen, reise inn til sentrum for å bade og dusje i Saudahallen, spise litt mat og eventuelt gjøre litt handel før man følger buss tilbake til skisenteret og konsertarenaen. Selv om dette er en utendørskonsert med høy "digge"-faktor, vil publikumsområdet også være tilrettelagt med romslig plass i oppvarmede serveringstelt på langsidene. Skibåtene fra Stavanger og skibuss fra Haugalandet har spesielle pakketilbud denne lørdagen der man tilbyr skikjøring kombinert med en energisk rockeopplevelse.

En del av kulturhovedstaden
Som nevnt er årets konsert en del av neste års kulturevent som planlegges som en virkelig storsatsing med utgangspunkt i skisenteret. Her er de profesjonelle koreografene fra Dans Design hyret inn for å ta hånd om den kunstneriske delen av arrangementet, mens Mocci Ryen har jobben prosjektleder. Dans Design har en imponerende merittliste og jobbet blant annet med åpningsseremonien under OL på Lillehammer i 1994 og har de senere årene markert seg med spektakulære forestillinger som JUV under Per Gynt spelene på Gålå og koreografi for det anerkjente danseteateret Carte Blanche. Prosjektleder Mocci Ryen er selv utøvende artist, men jobber minst like mye som eventprodusent og øverste ansvarlig for en rekke tunge kulturarrangement. Sist som gjennomføringsleder for Oslo World Music Festival.
I Sauda er vi stolte av å ha fått tildelt et av de virkelig store kultureventene under Stavanger2008-paraplyen og er spente på hva den pågående workshopen denne uken gir av kreative og kunstneriske resultater.

PRAKTISK INFORMASJON FOR TNT KONSERTEN - SAUDA SKISENTER 10. MARS
Heisene åpner som vanlig klokken 10.00, men åpningstiden er utvidet til klokken 19.00. Billetter til konserten kan forhåndskjøpes ved turistkontoret hos Sauda Ferie & Fritid på kaien eller lørdag i skisenteret. Pris 350 kr.

PROGRAM
18.30: Serveringsteltene åpnes
19.30: Tor Ludwig spiller og varmer opp
21.00: TNT går på scenen
22.30: Tor Ludwig spiller ut i de sene nattetimer og holder stemningen oppe
01.00: Konsertområdet stenges

TRANSPORT
Det er satt opp to skyttelbusser som transporterer folk mellom sentrum og skisenteret. Pris 50 kr tur/retur.

Kl 17.30, 18.30, 19.30: Busstransport fra skisenteret til sentrum/kaien. Den ene av bussene kjører hver tur om Kastfoss (Birkeland, Rød, Åbøbyen).

Kl 18.00, 19.00, 20.00: En buss kjører fra sentrum/kaien til skisenteret. Den andre bussen kjører fra sentrum/kaien om Kastfoss (Birkeland, Rød, Åbøbyen) og til skisenteret, og plukker opp passasjerer langs veien.

Fra kl 23.00 og utover går det busser i skyttel fra skisenteret til sentrum. Disse vil gå kontinuerlig frem mot stengetid.

Konsertarenaen er tilrettelagt med oppvarmede telt, servering og salg av mat. Det tilrettelegges med eget ungdomstelt for alle under 18 år.