Andreas, som nylig vant to gull i X-Games, knuste konkurrentene og endte med 92.2 poeng etter et run som bestod av en switch backside 9, massiv frontside 1080, backside rodeo 9 og perfekt railkjøring. Dermed sikret han seg også premiepotten på $ 21 000.

Scotty Lago (USA) måtte si seg fornøyd med andreplass, mens sølvvinner fra Torino-OL, Danny Kass (USA), endte på tredjeplass. Antti Autti (Fin) og Michael Casanova (USA) var andre sterke kjørere som måtte kaste inn håndkleet for nordmannen.

Vans Cup (tidligere Vans Tripple Crown) er regnet som en av de "fire store" slopestylekonkurransene i verden, sammen med Honda Vail Session, X-Games og US Open. Nå har Andreas vunnet tre av dem.

Vant med blått øye
- Sinnssykt gøy, forteller Andreas på telefon fra USA. - Akkurat nå er jeg litt shaky. Under treningen trynet jeg da jeg hektet hælkanten på en boks og pådro meg et blått øye. Men i finalen klarte jeg å fokusere 100% på kjøringa og gjorde akkurat det jeg hadde planlagt.

- Jeg er kjempefornøyd med å fortsette seiersrekka, det føles helt fantastisk, sier den glade nordmannen.

- Andreas kjører så sikkert og stort, skryter en strålende fornøyd landslagstrener Roger Hjelmstadstuen. - Han dominerer snowboardparken med sin stødige og massive stil og er nok en gang best når det gjelder.

Skal filme i Yellowstone blant moskusokser og buffalos
Andreas, som kom direkte fra Japan hvor han har vært på photoshoot, reisere nå videre til Yellowstone i Montana for å spille inn snowboardfilm for det kjente produksjonsselskapet Mac Dawg. Filmen, "Picture This", lanseres til høsten og er en av verdens mest prestisjetunge snowboardfilmer.

- Vi skal filme blant moskusokser, hjort og bjørner. Jeg gleder meg til å reise opp til Montana og frikjøre, sier den allsidige snowboardkjøreren som i fjor høst vant prisen for Beste Videopart for en tilsvarende filmrolle under SnowboardAwards i Oslo.