For å markere åpningen av årets vintersesong kom Pussycat Dolls den lange veien fra California til Ischgl og fremførte en brakende konsert med genial dans, hitmusikk - og en stor porsjon erotisk oppvisning.

Det svinger av slikt, og med popgrupper av denne størrelse på besøk blir Ischgl satt på kartet som en av de riktig hotte skidestinasjonene i Alpene.

Ischgl ligger i Paznaun-dalen i delstaten Tirol i Østerrike, helt inn til den sveitsiske grensen. Her kneiser de flotte Silvretta-fjellene seg, inkludert fjelltoppen Piz Buin på 3312 meter over havet. Området kalles Silvretta Arena, og er kjent for sine mange skiløyper, pister, topp underholdning og natteliv sesongen igjennom.

I Paznaun ligger også skisportstedene Kappl, See og Galtür.

580 snøkanoner sikrer ferien
Hittil i år har det vært mer beskjedent med snø i Alpene enn vanlig. Silvretta Arena er godt forberedt på slike forsinkelser, og har 580 snøkanoner som kan fylle opp til 90 prosent av løypene med snø.

- I Ischgl omtaler man seg kun med store bokstaver, sier Bo Lauridsen, Østerrikes turistsjef for det nordiske markedet.

- Her nede brukes flittig uttrykkene "De største begivenhetene", "De flotteste og beste løypene", "De mest komfortable heisene" og "Den beste stemningen", sier han, og mener at dette har rot i virkeligheten. Jante-loven er ukjent i Ischgl.

Heiskort gjelder i Sveits
I Silvretta Arena er det over 40 heiser, og til sammen 200 kilometer løyper. Noen av disse går inn i Sveits, og heiskortene fra Ischgl gjelder også på den siden av grensen. Dagskortene for voksne koster rundt 300 kroner (36 euro) og under 200 kroner (23,50 euro) for barn under 16 år.

Langs de mange og varierte nedfartene ligger det hyggelig små serveringssteder, restauranter og solterrasser, alt sammen som fristende luksus for ski- og snowboardentusiaster.

Og ikke minst enorme område med uberørt dypsnø. Det er også en ny funpark for snowboardere og freestyle-kjørere.

Solterrasse til 350 personer
I sommer ble den store restauranten Alpenhaus oppe på fjelltoppen Idalpe åpnet. Idalpe strekker seg 2300 meter over havet, og helårsrestauranten har en stor solterrasse på taket, med plass til 350 soldyrkere. En drømmetilværelse i høyden når sola slår til i Alpene. Noe den gjør til stadighet, året rundt.

I Ischgl er det både uterom, hjerterom og husrom. 10 000 gjestesenger er klare for vinteren, i alt fra luksushoteller, leilighetshoteller, ferieboliger og pensjonater.

Og livet mellom snødekte fjellsider og hoteller kan være mangfoldig. Byen har et stort antall restauranter, barer og butikker. Her er det afterski, dans, fest, flørt og natteliv.

I gågaten ligger butikker og cafeer tett, og det kan ofte være valgets kval å bruke tid på shopping eller nyte en Latte Macchiato. Litt av begge deler, kanskje...

- Ischgl er jo kjent som Alpenes livsstil-metropol, sier Bo Lauridsen.