Alta Ski og Alpinsenter ligger i Finnmark på 70¢ª Nord, og kun 25 minutter utenfor Alta sentrum. Nordlysbyen Alta er Finnmark største by, og et trafikknutepunkt både innad i fylket og mot resten av landet. Fra Gardermoen tar det kun 2 timer med fly, og ut til anlegget fra Alta Lufthavn er det kun 20 minutter i bil. Nærheten til E6 gjør atkomsten lett for alle med bil.

Anlegget har en t-heis, som betjener blå, rød og svart løype, og et eget atskilt barnetrekk for grønn løype. Et mindre parkområde er under oppbygging. Kafé og varmestue med skiutleie i anlegget.
En fallhøyde på 210 meter, med variert terreng gir grunnlag for trivelige skiopplevelser. Alta er også et godt utgangspunkt for toppturer på ski, (www.halddetoppen.no og www.breogvandring.no) hvis andre skiutfordringer søkes i løpet av oppholdet

Anlegget er et sentralt element i destinasjonsutviklingen som skjer i området i regi av Sarves AS. For hele området planlegges det fritidsboliger med et potensial på 5.000 - 6.000 senger, etablering av ulike aktivitetstilbud og alle de servicefasiliteter som et slikt anlegg trenger.
www.sarves.no

Alta er kjent for et stabilt og godt klima, samtidig som særlig vårsesongen ofte kan by på gode snøfall som gir fine forhold for skiaktiviteter.
Nærhet til lysløype og fint turterreng fra anlegget. Ellers i Alta kommune er det meget gode forhold for turlangrenn, både i opplyste maskinkjørte løyper og andre turløyper www.alta.kommune.no
Nærheten til Altas voksende sentrum, med sitt rike tilbud av vinteraktiviteter gir grunnlag for et spennende og variert opphold!

I Alta finner man Øytun Folkehøgskole med skikjøringsrelaterte linjer, (www.øytun.no) og Høgskolen i Finnmark med muligheten til å studere idrett og friluftsliv, (www.hifm.no).
Den geografiske plasseringen gir også glimrende muligheter for å se resten av Finnmark, www.reisnordover.no. Blant annet kan man innenfor en reisetid på ca to timer oppleve Loppa med fjord, tinder og breer, Kautokeino og Nordkapp.