Dette er mest i Norge! Når hele fjellet er åpent har Trysilfjellet 70 km nedfarter.

- Vi skal få opp alle nedfarter også i vinter, og håpet er at det ikke skal bli lenge til, sier driftssjef i Trysilfjellet Alpin Jan Linstad. Tirsdag 9. januar kom det 10 cm snø hos oss. At det ble etterfulgt av mildvær gjør at det er faste forhold i fjellet nå, men med litt tid skal vi klare å bearbeide snøen slik at den gjør god nytte for seg. Det er gode kuldegrader i Trysil nå og snøanlegget jobber for fullt, så vi er på god vei mot 70 km nedfarter, sier Linstad.

Flere lange nedfarter er åpne
Trysilfjellet er kjent for å ha lange og brede nedfarter. Mange av disse er åpne. Løype 30 i Høgegga er en slik nedfart. Lang og bred, og mange venter på at nettopp denne skal åpne. Nå trenger de ikke vente lenger. Fredag 12. januar åpner den. Den lengste sammenhengende skikjøringen i Trysilfjellet er også åpen.

- I Trysilfjellet kan du kjøre 5,4 km uten å ta en ny heis. For å få til det tar du vår nye stolheis Toppekspressen opp. Også starter turen ned til Fjellroa, og videre ned til bunnen av Høgegga, sier Jan Linstad. Dette er en blanding av rød, blå og grønn skikjøring, og du kjører omtrent like mye i skogen som på fjellet. Variert og fint.

Trysil Turistsenter og Høgegga har også lang og bred skikjøring. Løype 15, Sindrebakken er en av fjellets mest kjørte nedfarter. Men både til venstre og høyre for den er det nok av andre nedfarter.

- Starten på denne vintersesongen ble ikke så smidig som alle hadde ønsket, men i Trysil har vi holdt åpent siden 4. november. Nå er vi godt i gang, og skal gjøre vårt for at vinteren 2007 gir mange gode ski- og vinteropplevelser, sier driftssjefen i Trysilfjellet.