Nesbyen er kanskje en av de stedene hvor snøhungrige finner skiløypene de lengter etter. På en høyde fra 950 til 1315 m.o.h. er det til sammen mer enn 50 km oppkjørte langrennsløyper av de totalt 150 kilometerne Nystølen, Bøgaset og Mykingområdet har. Grunnlaget har vært lagt siden tidlig i november da snøen kom til Nesbyen. Ved at løpekjørerne har vært aktive har også løypene blitt faste og klart å holde formen til tross for mildværet vi har hatt. Nå har graderstokken krabbet ned til -1 i dag og fra i morgen (den 16.12.) er det meldt minus 6.


Nesningsfjellet har et ganske flatt og lettkupert høyfjellsterreng som passer godt for de fleste utøverne av oss. Her er også et alpinsenter, som riktignok ikke har åpnet ennå, samt et par fjellskitrekk der det ene også har kjelkeskitrekk for de mest lekne.


På fjellhotellene kan dere oppleve god gammeldags julestemning og familieprogram. Nesbyen Alpinsenter har også stort juleprogram med blant annet akekonkurranser, nissebsøk, juletregang, afterski, fakkjelkjøring i mørket, snowboardoppvisning, kanefart, og i tillegg en kjempekoselig skirestaurant som er kjent for god mat.


Omtrent to og en halv time fra det sentrale østlandet ligger løypene på Nesbyen og venter på hyttefolket. De fleste hyttene og leilighetene er bortbestilt i nyttårshelgen, noen få mindre enheter for inntil åtte personer er ledig samt at vi har noe mer ledig i julen/romjulen.


Turistkontoret hjelper gjerne med å finne din feriebolig nå i julen, nyttårshelgen eller senere.