Til tross for en del mildvær er det flotte vinterforhold og godt med snø i Hemsedal. I alpinbakkene er det ca 50 cm snø og i terrenget på 1100 moh ligger det opp mot 40 cm. Det som har kommet som regn i lavlandet kom som snø i Hemsedalsfjellet siste uke forteller turistsjef i Hemsedal Gunn Eidhamar. Hun mener dette er de beste forholdene så tidlig i sesongen på tre år, og at kombinasjonen av mange store snøfall blandet med mildvær har pakket snøen til en fabelaktig såle i hele fjellet som vil vare minst til 1.mai. Utgangspunktet er derfor veldig godt for en lang og god skisesong i Hemsedal.

Svært få anlegg i Europa kan skilte med så gode forhold som Hemsedal akkurat nå, noe som har medført at kommende Europa cup renn i super-G for damer har blitt flyttet fra St. Moritz i Sveits til Hemsedal i neste uke. Hele denne uken har for øvrig ski team fra Slovenia, Sveits og Norges Skiforbund ligget i trening i Hemsedal, og til helgen kommer bl.a. Kjetil Andre Aamodt igjen til Hemsedal for å trene.

Driftsjef i Hemsedal Skisenter, Andreas Smith-Erichsen, forteller at det fra lørdag 1. desember er 8 bakker åpne i anlegget, med 720 meter fallhøyde og 7 km preparerte løyper. Det er 7 heiser i drift.

Hemsedal Skisenter åpnet sesongen fredag 17. november, og denne helgen er det også Hemsedal Skishow med fart og spenning for liten og stor. Nærmere 30 kjente leverandører kommer til Hemsedal slik at publikum kan få teste årets heteste ski- og snowboardutstyr.