For barna er det barnefilmer lørdag og søndag, samt "Trøll i ord" eventyrstund.

Filmfestivalen åpnes torsdag med boklansering av " Rune Johansen i Hemsedal" og åpning av fotoutstilling. Rune Johansen som er en av våre mest kjente samtidskunstnere, har det siste året fotografert fjellbygda Hemsedal fra sitt ståsted. Salgsutstillingen blir hengende på Skarsnuten Hotell gjennom hele vintersesongen frem til 1.mai.

Verdens to største fjellfilmfestivaler, Banff og Telluride, viser et utvalg av sine mest populære filmer. Dette utvalget av filmer har meget høyt nivå, og en del av filmene skal etter hvert vises på mange TV kanaler rundt om i verden.

Tormod Granheim, med røtter fra Hemsedal, forteller og viser bilder fra sin siste tur hvor han og hans svenske kamerat Tomas skulle være de første som kjørte på ski ned nordveggen på Mount Everest. Tormod forteller åpent om turen som endte med en tragedie.

Filmparty er viet til unge lovende produsenter av action filmer for det meste fra jibbe, brett og skifilm miljøene. Produsentene viser sine filmer for første gang for et større publikum enn hjemme på gutte/jenterommet, og representanter fra de forskjellige filmcrewene som har medvirket i filmene er også til stede. Drew Ludwig vil også i år se etter interessante norske bidrag som kan vises på festivalen i Telluride, Colorado.

VAST Awards viser de 22 nominerte kortfilmene som slåss om å vinne 50 000 USD for beste skikjøring film.

Siste dagen av festivalen er satt av til utendørsaktiviteter, slik at man fysisk kan oppleve fjellet. Klatreruta i Hemsedal, Via Ferrata byr på en opplevelse av Hemsedals ville fjell og natur med sikkerheten i høysetet, og med masse luft under skoene.

For detaljert festivalprogram se www.hemsedal.com