Granheim og Olsson skulle kjøre på ski ned nordsiden av Mount Everest, da et rapellfeste løsnet og Tomas Olsson falt 2500 ned den stupbratte fjellsiden. Den norske brattkjøreren og klatreren måtte ta seg ned på egenhånd, og organiserte senere en krevende redningsaksjon for å finne sin døde klatrekompis.
Under Fjellfilmfestivalen vil Tormod Granheim for første gang møte publikum og fortelle den dramatiske historien.

Sterkt program 
Også polfarerne Cecilie Skog og Rolf Bae, seileren Jarle Andhøy fra Berserk og polarhistoriker Ragnar Kvam vil holde foredrag under Fjellfilmfestivalen.
I tillegg vises sterke dokumentarfilmer - en film om oljeutvinnin i Alaska, en egen temaseksjon om klimaforandringer og et tilbakeblikk på Ernest Shackletons Endurance-ekspedisjon - polarhistoriens mest spektakulære overlevelsesdrama. Unge filmskapere slipper også til med musikkvideo-inspirerte actionsportfilmer.
- Turtagrø befester posisjonen som landets viktigste arena for fjellkultur, sier Anders Waage Nilsen. Rammen rundt filmvisningene er mildt sagt spektakulær: En stor skjerm er plassert utendørs, midt blant de kvasse tindene. Her kan festivaldeltagere i dunjakker kose seg med film til langt på natt.

Naturopplevelse er fellesnevner   
- Naturen har alltid hatt en sentral plass i nordiske kulturuttrykk. Turtagrø i Jotunheimen er arnestedet for fjellsporten i Norge. En festival med naturopplevelse som fellesnevner bør definitivt legges til et sted der man er tett på elementene, sier Waage Nilsen.
Det er forlaget Fri Flyt AS og Den Norske Turistforening som står bak festivalen. Initiativet til festivalen ble tatt av Ole Berge Drægni, som omkom i tsunamien i Thailand. Festivalen han startet er mer levedyktig enn noensinne, og det er satt opp busser både fra Bergen, Oslo og Trondheim.
- Det er tett mellom høydepunktene i år. Vi har aktuelle foredragsholdere og sterke filmbidrag fra både nordiske og internasjonale filmskapere, sier Waage Nilsen.

Mer informasjon om Fjellfilmfestivalen finner dere på www.fjellfilm.no