Spennvidden i Topp 20 vandreprogrammet er stor, fra den grønne og lette turen til Høllekølten på 804 moh som kan gås med barnevogn, til den krevende sorte turen til Hemsedals høyeste fjell Høgeloft på 1920 moh. Alle turene byr på flott utsikt i variert terreng. Det er gjestebøker på alle toppene, og klippetang til Topp 20 slik at man i etterkant kan bli den stolte eier av Topp 20 nålen og anheng for de toppene man når. Ved sesongslutt vil det bli ført statistikk over besøket på hver enkelt topp.

Ved valg av 10 nye fjelltopper til vandreprogrammet er det fokusert på å finne nye grønne og blå fjellturer for den ikke så fjellvante internasjonale sommergjesten og småbarnsfamilier, og samtidig ta med mer krevende røde og sorte turer for våre erfarne fjellvandrere. Les mer om Topp 20 programmet her: Topp 20 brosjyre

Sommeren og høsten 2006 i Hemsedal byr på mange nyheter i tillegg til Topp 20:
• Den aller første Hemsedal Jazzfestival gikk av stabelen siste helg og har fått meget god omtale fra både musikere, besøkende og media. Så det blir Jazzfestival sommeren 2007 også.
• 10 sykkelturer er blitt merket og gradert på samme måte som Topp 20 programmet. Det er både grønne, blå, røde og sorte sykkelturer. Turene er presentert i en egen sykkelbrosjyre og ligger på www.hemsedal.com
• Norges første kommersielle Via Ferrata klatrerute har tre faste dager i ukeprogrammet for individuelle gjester, og tilbys til grupper alle dager. Turen opp til Vesle Røggjin bak Skarsnuten Hotell tar 3 timer med klatreguide og gir rikelig med luft under skoene. Passer for alle med normal kondisjon over 12 år.
• Hemsedalskortet som ble introdusert med suksess sommeren 2005 inkluderer sommeren 2006 enda flere gratis aktiviteter og fordeler.
• Det arrangeres Golfleir for barn og unge på Hemsedal Golfbane i Grøndalen
• På Ulsåkstølen kan man ta del i kveldsstellet, hente kyrne inn fra beitet, melke og smake på den ferske melken. Her arrangeres også Lykkjadansen den 22.juli.
• "Det magiske jernet": Musikalsk fortellerteater der Hagafolk tar deg med til grenselandet mellom fantasi og virkelighet, og gir deg smaken av Hallingkost. Vises på Hemsedal Bygdatun 26.juli og 16.august.
• Rampedager: Møt de lokale der de lokale møtes. Kulturlørdager på Rampa som starter med guidede fjellturer, har utstillinger, underholding av våre Kulturloser, servering av Hallingkost og drikke, og som avsluttes med elvedans til heftige rytmer nede ved Hemsila. Rampedagene kan oppleves 8. og 15. juli samt 5. og 19. august.
• 22-24 september introduseres en Hest og Cowboyweekend hvor man kan delta med eller uten hest.