I tillegg kommer restaurant og bygg samt nødvendige erstatningsinvesteringer. Alle nye investeringer blir godt synlige og gir skibygda et solid løft. Mesteparten av investeringene gjøres i Fageråsen.

- Fageråsen og Trysil Høyfjellssenter blir som et helt nytt område med de investeringer som gjøres, sier administrerende direktør i Trysilfjellet Alpin AS, Bosse Halvardsson. -Stolheis, snøproduksjon, nye spisesteder, mer skibuss. Alt dette underbygger at vi satser på Trysil Høyfjellssenter som barnefamilienes sted.


Fageråsens første stolheis - tidligere sesongstart  
6-seters stolheis med varme i setene og vindbobler. Denne høy-standard varianten av en stolheis er etterlengtet i Fageråsen. Sammen med snøproduksjon i tilhørende nedfarter og skiveier til og fra, vil skiproduktet i Fageråsen bli vesentlig bedre neste sesong.

- Stolheis i Fageråsen er en følge av at det var gjestenes største opplevde savn i vår gjesteundersøkelse, samt at det er en enorm utbygging av senger i området, sier Halvardsson. - Vi som drivere av skianlegget må følge opp og ha et skiprodukt som samsvarer med dette. Alle gjester i Trysilfjellet vil nyte godt av denne forbedringen. Nedfarten som skal følge stolheisen blir en bred og bra nedfart på 1900 meter. Snøsystem og stolheis bidrar til tidligere åpning i Fageråsen. Allerede i dag kan vi si at lørdag 9. desember er det sesongstart i Fageråsen, sier Bosse Halvardsson.

Med stolheis må noen av de gode gamle t-krokheisene vike plass og omplasseres. Totalt 6 heiser i Fageråsen får nye plasseringer. Blant annet skal noen av barneheisene flyttes slik at barneområdet blir bedre utnyttet. Barnetilbudet forøvrig skal utvikles, med smottene som viktige aktører. Totalt har Trysilfjellet neste sesong 31 heiser og 70 km nedfarter.

 

Det satses på spisetilbudet - barna i fokus! 
Også et godt pause - og kveldstilbud prioriteres i Fageråsen. Og blikkfanget blir en paviljong som skal pryde området Fjellroa.

- 40 sitteplasser, like mange ståbordplasser, stor terrasse og ekstremt barnevennlige toaletter er noen av fasilitetene til dette serveringslokalet, sier adm.dir i Trysilfjellet Alpin AS. Vi regner med at området rundt den nye stolheisen vil trekke til seg mye folk, og det har lenge vært behov for et nytt servicehus nettopp her. Dette blir et herlig blikkfang! Og stedet står klart til åpning 9. desember, lover Bosse Halvardsson.

Også i tilknytning til Velkomstsenteret på Trysil Høyfjellssenter vil en ny restaurant se dagens lys. En italiensk-inspirert grillrestaurant med 70 sitteplasser. Drivere av begge de nye stedene er Café Nero som har holdt på i 2 sesonger allerede. Dette stedet vil fremdeles bestå.

- Spisetilbudet på Fageråsen og Trysil Høyfjellssenter kommer til å bli bedre enn noen gang, sier Halvardsson , og understreker at alt som planlegges tar høyde for at barnefamilier er en hovedgjestegruppe.


2000 nye senger i Trysil - byggestart SPA-hotell  
Til kommende sesong bygges det både private og kommersielle hytter og leiligheter, og det totale tallet på nye senger er ca 2000. Størsteparten av disse er i Fageråsen og på Trysil Høyfjellssenter. Byggestart for Trysils første SPA-hotell, Estatia Resort Trysil, er forventet ca 1. september 2006. Og med denne startdatoen er det ferdigstillelse november 2007.

- Først til neste sesong igjen kan hotellet tas i bruk. Med dette og alle andre senger, private som kommersielle, har vi beregnet bo- investeringen i Trysil til ca 900 mill, sier Halvardsson, som ser en travel og spennende sommersesong i møte. Allerede siste helgen i oktober planlegger han sesongåpning i Trysilfjellet.