OL-gren med stor publikumsappell  
 - Dette er noe av det råeste og mest actionfylte en idrett kan by på. Snowboardcross er en OL-gren med stor publikumsappell. Snowboardcross er en voksende gren som er kommet for å bli, sier Tommie Berkani, Arrangementsansvarlig i Snowboardforbundet.
 - Spesielt er heatkjøringen utrolig spennende. Fire og fire starter, to går ut og to går videre, helt til en finale hvor det blir kamp om pallplassene.

Heatkjøringen starter klokka 13.30 begge dager.


Regjerende juniorverdensmester i snowboardcross fra Norge
Øystein Wallin (17) fra Kongsberg IF ble juniorverdensmester i snowboardcross tidligere i vinter. Han vil delta begge dagene, men får bryne seg mot Norges beste utøvere. Andre utøvere i norges- og verdenstoppen er bronsemedaljør fra junior-VM Helene Olafsen (15) fra Ready IL/Oppegård, og supertalentet Silje Norendal (12) fra Kongsberg IF som kom på tredjeplass i Trofeo Topolini.


Stor fokus på sikkerhet  
 - Vi tar sikkerhet alvorlig og har selvfølgelig stor fokus på dette under Norgescuprenn, både i snowboardcross og andre disipliner sier Morten Sivertzen.
 - KIF Snowboard og Kongsberg Skisenter har lang erfaring i å bygge skikkelige løyper for snowboardcross, hvor sikkerheten er godt ivaretatt.

- Det var tragisk å høre om Jonathan Johanssons ulykke i Salt Lake, og tankene våre går til hans familie og det svenske snowboardmiljøet, sier leder i Kongsberg IL Morten Sivertzen. Men det er heldigvis generelt lite alvorlige ulykker som dette innenfor snowboardcross.

- Undersøkelser viser at hyppigheten av alvorlige skader innenfor snowboardcross faktisk er lav, og tilsvarende som ved skikjøring, sa landslagslege Jørn Torjussen, som også har forsket på skader innen snowboard på Norgescup og Worldcup-nivå.