Arrangementet er et samarbeid mellom Norges Skiforbund og eventbyrået X-Sports, og er en del av Norges Cupen i Freestyle, SkiMania. Ta turen til Kvitfjell og se blant andre Audun Grønvold og Kristian Fagerhus i aksjon, sammen med resten av norgeseliten og ivrige entusiaster. Åpen påmelding og informasjon på www.skimania.no, www.x-sports.no.

Praktisk informasjon:
Ski Cross løypen er ca 900 meter lang, ca 200 høydemeter og ligger nederst i damenes utfortrasse på Kvitfjell. Konkurransen vil bli gjennomført med klassene Junior og Senior, både i Dame- og Herreklassen. Konkurransereglene følger da de internasjonale kriteriene fra FIS, men vil likevel bli overholdt på enklest mulig vis. Det vil bl.a bli tilfeldig startrekkefølge til tidskvalifiseringen og Ski Off* ved delt 32. plass.

Heatoppsettet til finalene følger WC-oppsettet, hvor de beste løperne ikke vil møtes før i en evt. finale. Det vil være to tidtakerposter i løypa, en ved start og en ved mål. Tidtakingen vil skje fortløpende. Det vil være 4 kvalifiserte portvakter fordelt i løypa, som dømmer en evt. diskvalifisering. En evt. klage fra utøver til OC, vil koste 500 NOK. Det vil selvfølgelig være lege- og ambulansepersonell til stede under konkurransen. Konkurransen er lukket for kun norske utøvere, da dette er et NM.

* Ski Off; Løper nummer 32 og 33 gjennomfører et 2-mannsheat før finalen starter, dersom de kvalifiserer med samme tid. Førstemann i mål starter i første heat i finalen, sammen med nr 1, nr 16 og nummer 24.