onkurransen har egen herre- og dameklasse. Profilerte kjører som Magnus Tveito (fjorårets vinner i telemark), Jørgen Valde (fjorårets vinner i alpin) og John-Håvard Grøgard er allerede påmeldt. Hoveddommer vil i år som i fjor være Fredrik Luytkis. Det er 100.000 kr i premiepotten og premier til alle med pallplassering.

Frikjøring som konkurranseform handler om å kåre den mest komplette skikjøreren ved å bedømme veivalg, teknikk, kontroll, flyt og aggressivitet ned en gitt fjellside. Vinneren kåres på grunnlag av ferdighet og kompetanse.

Hemsedal Skisenter som arrangør setter fokus på sikkerhet, ferdigheter og mestringsevne. Vi inviterte derfor internasjonale- og nasjonale kjørere som innehar et høyt ferdighetsnivå, men ønsker selvfølgelig å gi nye skudd på frikjøringsstammen mulighet til å delta. Nedre aldersgrense er 18 år.

Vi retter en stor takk til våre samarbeidspartnere som muliggjør arrangering av Hemsedal Freeride: Djuice, Siemens BenQ, Helly Hansen, VG, Volvo, P4, Nordea, BBS, Playstation, Yamaha, Dragon, Leki, Salomon, Burton og Ultrasport.

For påmelding eller nærmere informasjon: www.hemsedalfreeride.no. For informasjon om Skistar og Hemsedal Skisenter: www.skistar.com

Kontaktperson:
Fredrik Geelmuyden, ansvarlig events & sponsor marketing, Hemsedal Skisenter, email: fredrik@skihemsedal.no, mobil: +47 97 75 55 78.